Prethodni članak
Sljedeći članak

[1. ŽNL] Ivančica i Oroslavje igrali čvrsto i borbeno, ali bez golova

1. ŽNL 14. kolo: Ivančica – Oroslavje 0:0


Na startu proljetnog dijela 1. zagorske nogometne lige, u 14. kolu vrlo zanimljiva utakmica se očekivala u Zlatar Bistrici, gdje je Ivančica dočekala drugoplasirano Oroslavje. Ivančica je bila pravi hit jesenskog dijela sezone, koji je završila na 6. mjestu sa 21 bodom, dok je Oroslavje u proljeće ušlo sa druge pozicije. No, dodatnu težinu za Oroslavčane na ovu utakmicu zasigurno je dala i činjenica da u slijedećem kolu Oroslavje gostuje kod vodeće Stražu, za kojom je na jesen zaostalo 4 boda.

Prvih 45 minuta bez golova

 Iako je prvih 45 minuta završilo bez golova, vidjeli smo zanimljivo poluvrijeme. Već od 1. minute domaćini su krenuli agresivno i zaprijetili u prvom napadu. Mario Šumiga fauliram je na nekih 18 metara, ali je slobodan udarac brzo izveden, pa je obrana gostiju odbila u korner. Iz kornera je nabacio Matija Pezić, uz sam gol, pa je Hrvoje Hursa hvata rukama. Već u 2. minuti opet je Šumiga započeo akciju, dao za Juricu Havoića, koji puca u blok.

U 3. minuti po lijevoj strani probio se za goste Nikola Grgec, dao loptu Nevenu Piškoviću, a ovaj za Radovana Šoštarića, koji puca, ali Matija Nuli nema težak zadatak na golu Ivančice. U 9. minuto Gpran Mihovljanec proigrava Grgeca, koji puca preko gola. Oroslavje prijeti i u 12. minuti, kada nakon nekoliko dodavanja po sredini terena, lopta dolazi na lijevu stranu do Božidara Krajcara, koji puca iz prve po zemlji, a Nuli vršcima prstiju izbija u korner. Na drugoj strani, u 15. minuti Šumiga se odlično snašao na lijevoj strani, malo se vraća natrag, a onda podvaljuje za Luku Jurkovića, koji puca iz prve, a Hursa nogom brani.

U 17. minuti kontru za goste povukao je Pišković, i to po desnoj strani, no iako je imao bolji rješenja, odlučio je sam završiti akciju, udarcem pored gola. U 23. minuti Šumiga je bio prenizak na jedno ubacivanje iz kornera, pa je pucao preko gola, a u 24. minuti na drugoj strani nakon ubacivanja s desne strane Grgec puca pored gola. U 32. minuti opet ubačaj za goste, koji Grgec prosljeđuje glavom na 5 metara, gdje Goran Mihovljanec puca iz prve, ali pored gola. U 34. minuti Mihovljanec uzima jednu loptu Peziću na svojoj polovici, probija se sve do 30-tak metara od gola domaćina i nabacuje na Lea Tuđu, ali Nikica Paradi u zadnji čas izbija. Dvije minute kasnije nakon  polu kontre Pišković daje za Tuđu, koji puca u blok. U završnici prvog dijela opet bolji domaćini. U 38. minuti loptu iznosi Krunoslav Poljak, daje za Šumigu, koji se oslobađa čuvara, i puca sa 30 metara, ali pored gola. U 42. minuti Pezić izvodi korner, a nakon loše reakcije obrane gostiju, Hursa mora hvatati loptu, da bi u 45. minuti pokušao Luka Jurković, ali Hursa je opet bio na mjestu.

 

Ni nastavak nije donio golove

Nastavak u 47. minuti otvara Pišković, udarcem sa 35 metara, vrlo neprecizno. U 53. minuti vrlo dobru priliku za domaćine je imao Havoić, no sa 10-ak metara pucao je preko gola.  U 60. minuti na desnoj se strani u vrlo dobroj situaciji našao Šumiga, no mreža se ni ovaj puta nije zatresla, od svega za domaćine samo korner. U 66. minuti Ivan Živković je dao dobru loptu na desnoj strani za Kristijana Švendu, koji dva puta pokušava ubaciti, ali oba puta obrana to blokira.

U 71. minuti sa lijeve strane prije gosti, ali ubačeno loptu Frane Lekić odbija glavom i rješava potencijalnu opasnost. Domaćini pet prijete u 74. minuti kada je nabacio ili pucao Švenda. Hursa je zgrabio loptu malo ispred Šumige, koji je vrebao grešku. U 78. minuti opasno pred oba gola. Najprije velika gužva bila pred golom Oroslavja, nakon kornera, ali nitko od domaćina nije uspio pucati prema golu, pa je uslijedila kontra za goste, koju je dovršio Mihovljanec. Našao se na 18 metara od Nulija, ali nikako da iskontrolira loptu, pa do udarca nije ni došlo. Pucao je za goste Grgec, u 81. minuti, sa 25 metara, ali preko gola. U 84. minuti domaćini su blizu vodstva, no Šumiga iz dva pokušaja ne uspijeva pucati dalje od bloka, koji odbija u korner, iz kojeg opasnosti nema. U zadnjih 5 minuta igralo se po sredini terena i bez prilika.  Na kraju sasvim zasluženo svakome po bod.

Željko Deak, trener NK Ivančica:


''Mislim da je ovo bila jedna odlična utakmica. Prije svega čestitam svojim dečkima, stvarno su se trudili i dali u ovom trenutku najviše što možemo. Mislim da smo imali više zrelijih prilika, pa mi je žao što nismo pobijedili. Još jednom čestitam svojim igračima, stvarno su dali sve od sebe.''

 

Dragutin Šalković, trener NK Oroslavje:


''Znali smo da nas u nastavku prvenstva čeka teško gostovanje, čvrst protivnik, a uvijek je važno krenuti sa što boljim rezultatom. Domaćin agresivan, čvrst, a mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, ali nismo neke svoje šanse iskoristili. U nastavku smo pali, nismo bili konkretni i čestitam i jednima i drugima. Idemo dalje, na derbi kod vodeće Straže, gdje se idemo nadigravati. Prvenstvo se dobiva na malim utakmicama, a derbiji su ipak kao neki šlag na sve to.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook