Prethodni članak
Sljedeći članak

1. ŽNL – KOMENTAR SEZONE: Uvjerljiva Straža spriječila veća uzbuđenja

Sezona nije bila previše uzbudljiva, barem kad je u pitanju borba za 1. mjesto


Pao je zastor na 1. zagorsku nogometnu ligu u sezoni 2018./19. Nismo gledali previše uzbudljivu sezonu, barem kad je u pitanju borba za 1. mjesto. Straža je dominirala od samog početka, već na kraju jesenskog dijela imala veliku prednost, koja je do kraja, na proljeća još podebljala, naslov osigurala 3 kola prije kraja i na kraju stigla na 10 bodova prednosti. Za još ljepše vijesti nogometaši kluba iz Huma na Sutli pobrinuli su se nakon završetka 1. zagorske lige u dodatnim kvalifikacijama za 4. NL središte, gdje su prilično uvjerljivo u dvije utakmice pobijedili Ogulin i plasirali se u 4. NL središte.

U Humu na Sutli je bilo 5:1 za Stražu, pa pobjeda Ogulina od 2:1 u uzvratu u Ogulinu nije pomogla prvaku karlovačke županije. Bravo Straža još jednom. Možda je malo više uzbuđenja bilo oko borbe za ostanak. Ma, sigurno je bilo više, no i tu se čini da je stvar riješena još nekoliko kola prije kraja kada je Matija Gubec pobijedio u Mariji Bistrici Mladost, i kako će se kasnije pokazati, sebe spasio, a Bistričance poslao u 2. zagorsku ligu. Mladost je na kraju osvojila samo 17 bodova, a na proljeće mizerna 4. Razočarao je i Oštrc. Iako se spasio, teško je vjerovati da nekoga u Zlataru raduje 13. mjesto sa 22 boda, i samo 6 na proljeće. No, vratimo se malo vrhu ljestvice. Drugo je mjesto osvojila Stubica, pomalo na japanski pogon, a sasvim zasluženo, 10 bodova manje od Straže, ali i 4 više od Oroslavja, koje također može biti zadovoljno sezonom. Golubovec je nakon nešto skromnijeg početka na proljeće, uhvatio ritam i na kraju stigao do vrlo dobrog 4. mjesta, a možda i najveće pozitivno iznenađenje je 5. mjesto Ivančice iz Zlatar Bistrice, koja ga je apsolutno zaslužila, sa dvije ujednačene polusezone. Vrlo promjenjivo je igrao Klanjec, ali ipak dovoljno za solidno 6. mjesto, iako je na kraju zaostao za Ivančicom 9 bodova, a na samo jedan bod stigao mu je Inkop.

Inkop je na jesen držao posljednje mjesto, ali uslijedilo je fantastično proljeće, sa samo jednim porazom, pa su Poznanovčani uz Stražu najuspješnija proljetna momčad i na kraju sedmi sa 35 bodova. Slična priča vrijedi za Rudar M, samo što su oni buđenje imali malo kasnije u proljeću, ali opet stigli složiti seriju od 9 utakmica bez poraza i završiti na kraju na 8. mjestu sa 34 boda. Na 10. i 11. mjestu su Zagorec VT sa 30 i Rudar DZ sa 29 bodova. I jedni i drugi u nekim su trenutcima bili blizu opasne zone, no kada je trebalo osvojili su važne bodove, da se na vrijeme osiguraju. Matija Gubec je krenuo u jesenski dio sjajno, nakon 6 kola bili su na 6. mjestu, no uslijedio je pad već u jesen, koji se nastavio na proljeće. No, već smo spomenuli važnu pobjedu kod Mladosti, a u izravnom dvoboju dobili su i Oštrc i tako se spasili na vrijeme i sa 24 boda osvojili 12. mjesto. Zagorski su prvoligaš u cijeloj sezoni zabili 597 golova, a najefikasniji je bio Mario Šumiga iz Ivančice sa 23 gola.

Na drugom mjestu liste strijelaca je Borna Vidiček iz Straže sa 19, a na trećem Robert Glavač iz Stubice sa 18 golova.  Odmora neće biti puno. 12 od ovih 14 ekipa i slijedeće će sezone igrati 1. zagorsku ligu, a pridružuje im se i Jedinstvo. Odora je malo, vrlo brzo krenut će i priprema, a onda i nova uzbuđenja u 1. zagorskoj nogometnoj ligi.

Još članaka iz "Sport"

Facebook