Prethodni članak
Sljedeći članak

45. INA DELTA RALLY: Slavlje slovenske posade Turk-Kacin, Zagorci solidni

Zagorci nisu razočarali


foto: MWH - Martin Horvatić

U organizaciji AK Ina Delta iz Zagreba, održano je 45. izdanje Ina Delta rallya. Ceremonijalni start održan je na glavnom zagrebačkog trgu, Jelačlć placu, gdje je rally i službeno završio. Nakon deset uzbudljivih brzinca u okolici Zagreba i na Bundeku pobjedu je odnijela slovenska kombinacija Rok Turk/Blanka Kacin, koji su rally sa svojim Hyundaiem i20 R5 završili u vremenu od jednog sata 33 sekunde i 13 sekundi. Drugo mjesto pripalo je mađarskoj posadi Antal Kovacs/Gergo Istovics u Ford Fiesti R5, dok su treće mjesto zauzeli Dani Fischer i Zoltan Buna u Škoi Fabii R5. Najbolja hrvatska posada bila je Niko Pulić/Davor Devunić, koja u Opel Adamu R2, zauzela deveto mjesto u generalci.

Zagorci nisu razočarali. Dario Šamec i Florian Šalec sa svojim Peugeotom 206 RC stigli su do vrlo dobrog 20. mjesta u generalci, ukupno su bili sedmi od svih hrvatskih posada, dok su u klasi 3 stigli do 4. mjesta. Rezultat bi vjerojatno bio i bolji da na trećem brzincu nije bilo neutralizacije, gdje je najbolja zagorska posada ostala kratkih rukava. No unatoč tom Šamec i Šalec bili su zadovoljni.
Saša Horvat i Damir Boc sa svojom su Škodom Fabiom 1.6 došli o 46. mjesta u generalci, dok su u klasi 4 osvojli peto mjesto. Krunoslav Car i i Danijel Slunjski sa svojim su Fiat Putnom zauzeli 47. mjesto u generalci, dok su u poretku klase 5 završili na sedmom mjestu.

Ostale zagorske posada nažalost nisu uspjele završti ovaj rally, koji je imao i nekoliko teških izlijetanja. Prvo su na trećem brzincu izletjela braća Fakin iz Slovenije u Peugeotu 208 1.6 16 v, da bi na osmom brzincu izletjeli vodeći i glavni favoriti Bisaha i Tešinsky u Ford Fiesti R5, a posebno je teško bilo izlijetanje posade Zupančić i Andrejka u BMW-u M3, gdje je vozač prošao sa teškim tjelesnim ozljedama.

U ekipnom poretku Zagorje Oroslavje zauzelo je 4. mjesto u konkurenciji 11 hrvatskih ekipa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook