Prethodni članak
Sljedeći članak

[AK ZAGORJE-OROSLAVJE] S novim-starim predsjednikom u nove pobjede

AK Zagorje-Oroslavje očekuje uspješnu sezonu


Proteklu je sezonu AK Zagorje-Oroslavje u konkurenciji rally momčadi završilo na diobi četvrog mjesta, zajedno s AKK Sveta Nedelja. Od postolja i treće pozicije koju je osvojio AKK Zanatlija, Oroslavčane je dijelio jedan jedini bod. Ekipni prvak Hrvatske je AK Delta sport, dok je drugo mjesto pripalo AK Opatija motorsport.

Pred početak sezone AK Zagorje-Oroslavje dobilo je i novog-starog predsjednika. Na čelo kluba stao je Darko Buklec, iza kojeg je jedan vrlo uspješan mandat na čelu kluba. S Buklecom na čelu ekipa Zagorje-Oroslavja krenula je u Kumrovečki rally. Tamo su najviše pokazali Sandi Graguljak i Tomislav Mikulić koji su bili 16. u generalci, dok su u klasi II. bili četvrti, odnosno 3. na Otvorenom prvenstvu Zagreba. Vrlo dobre vožnje ostvarile su posade Krunoslav Car-Danijel Slunjski, Saša Horvat-Damir Boc i Danijel Hursa – Josip Popović-Gabud. Nažalost utrku nisu završili Dario Šamec i Florian Šalec, kao i Mario Ban i Nicol Baričević.

Sezona se nastavlja rallyem u Opatiji koji će se održati početkom svibnja, a tu je naravno i brdska utrka na Sljemenu.

Pred Oroslavčanima je i jedan novi projekt. U rujnu bi Zagorje-Oroslavje trebalo organizirati slalom-utrku u centru Oroslavja, koja bi no nosila ime Zvonka Mrzljaka, u čast i spomen na automobilističku legendu iz Oroslavja. Zvonko nažalost više nije s nama, ali uspomene na njega još su svježe.

- Nadam se da ćemo u ovoj sezoni biti još bolji, nego u prošloj. Rally je primaran, ali napadat ćemo skoro u svim disciplinama, kako na brdu, tako i u kružnim utrkama, auto-slalomu i formuli driver. S puno vjere, sportske drskosti i želje trudit ćemo se biti još uspješniji i bolji. U proteklim godinama Auto klub "Zagorje" Oroslavje nametnuo se kao bitan auto klub u Prvenstvu Hrvatske, gdje u pravilu ostvaruje odlične rezultate, zahvaljujući ponajviše sportskom entuzijazmu, sportskom duhu, sposobnosti i samom odricanju svih vozača, odnosno posada kluba. Uz Auto klub Zagorje Oroslavje, važno je spomenuti. mnoštvo je navijača koji ga prate i podržavaju na svim rally trkama po Hrvatskoj. stoga se Auto klub zahvaljuje svima njima na sportskom navijanju i pomoći koju bezrezervno daju od sebe. Auto klub "Zagorje" Oroslavje jedini je zagorski klub koji ponosno predstavlja lijepo naše Zagorje, našu "Bajku na dlanu" u cijeloj Hrvatskoj, kao i grad Oroslavje iz kojeg dolazi. – riječi su predsjednika Darka Bukleca.

Još članaka iz "Sport"

Facebook