Prethodni članak
Sljedeći članak

Čudesni Smrekar utrpao šest komada nekadašnjem prvaku Hrvatske

26. kolo IV. NL-središte Zagreb skupina A, MLADOST ZABOK – Zagreb 8:0


Pred utakmicu sezone protiv Ravnica, Mladost je ostvarila fantastičnu pobjedu protiv Zagreba od čak 8:0. Od osam golova šest je postigao fantastični Matija Smrekar, kojem je ovo rekord postignutih pogodaka u seniorskoj utakmici. Smrekar tako nakon 26. kola na kontu ima 36 golova, što je prosjek od 1,38 pogotka po utakmici.

Počelo je osmom kontrom gostiju u 8. minuti koja nije završena na najbolji način, a onda su u 19. minuti domaći poveli. Lešković je dao odličnu dugu loptu u prostor za Smrekara koji lobom postiže svoj prvi od šest pogodaka za 1:0. Šest minuta kasnije Durević dugom loptom odlično pronalazi Gregurića koji iz prve efektno loba golmana za 2:0. Minutu kasnije gosti prijete preko Contea, no Mihovilić je siguran. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom od 3:0 nakon što je Smrekar odličnim volejom pogodio mrežu nakon ubačaja Peteka.

Zabok je pomalo opušteno ušao u nastavak, vjerojatno su u uvodu nastavka domaćima u misli bile Ravnice, pošto je ova utakmica već bila riješena. U 50. minuti Conte ne koristi poklon domaće obrane i iz dobre pozicije puca pokraj gola. Osam minuta kasnije prvo prijeti Puškarić, pa I. Dominković, no Mihovilić dva puta za redom odlično brani. To kao da je razljutilo domaće koji su se počeli buditi ulaskom Gucića koji u 65. minuti poslije sjajnog solo-prodora nesebično daje loptu za Krajačića, a ovaj se spetljao i propuštena je dobra šansa. Tri minute kasnije pokušava J. Kotarski nakon ubačaja V. Kotarskog s lijeve strane, no njegov udarac glavom završava pokraj gola. A onda kreće show Matije Smrekara. U samo trinaest minuta najbolji topnik lige i najbolji igrač Zaboka postigao je četiri pogotka. V. Kotarski izvodi korner s lijeve strane u 71. minuti, a Smrekar glavom na drugoj stativi zabija za 4:0. Na drugoj strani u 73. minuti opasno je prijetio Puškarić, potom i Conte, no Mihovilić je na visokom nivou. Domaći vratar u 78. minuti odlično je dugom loptom pronašao Smrekara, koji je primirio loptu i postigao svoj četvrti pogodak u utakmici za 5:0. Dvije minute kasnije Gucić odlično probija lijevu stranu i daje za Smrekara koji efektno od prve zakucava loptu u mrežu za 6:0. Svoj šesti pogodak Smrekar postiže u 84. minuti poslije dobrog ubačaja Hrastinskog s lijeve strane. Konačnih 8:0 postavlja Gucić koji se odlično ubacio u prostor i rutinirano zabio za 8:0.

Ova sjajna pobjeda došla je Zabočanima u pravom trenutku nakon poraza protiv Španskog u prošlom kolu. Kako su i Ravnice slavile s 3:0 u gostima kod Blata, Mladost i Ravnice u subotu igraju derbi prvenstva bodovno poravnati. Ova će utakmica odlučiti novog putnika u treću ligu.

-Čestitke mojim suigračima i treneru. Ispalo je lako, ali nakon poraza od Španskog nije nam bilo lako. Bilo je važno da se vratimo na pobjedničke staze pred derbi s Ravnicama. Sada držimo sve u svojim rukama, ovisimo sami o sebi. Da nam je netko to ponudio prije početka prvenstva objeručke bi prihvatili. Zahvaljujem se svim navijačima koji su danas došli i pozivam ih da nas u što većem broju dođu podržati u utakmici protiv Ravnica u Zagrebu u subotu. Do sada nisam nikada u seniorskoj karijeri zabio šest golova. Normalno da to imponira, ali ponavljam dao bi sve da svi moj golovi budu okrunjeni naslovom prvaka“ – izjavio je Matija Smrekar.

MLADOST ZABOK – ZAGREB 8:0 (3:0)

ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUCI: Komorski, Grabić i Jelić.

STRIJELCI: 1:0 Smrekar 19', 2:0 Gregurić 25', 3:0 Smrekar 36', 4:0 Smrekar 71', 5:0 Smrekar 78', 6:0 Smrekar 80', 7:0 Smrekar 84', 8:0 Gucić 86'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić (81' Bivol), J. Kotarski, Mi. Benčić, Smrekar, V. Kotarski (74' Ocvirek), Gregurić (62' Krajačić), Petek, Škrlec (62' Gucić), Lešković, Durević, Drčić (74' Ma. Benčić). TRENER: Drago Bartolić

ZAGREB: Dominković, Banjac, I. Dominković, Conte (75' Jang), Brajković, Puškarić (84' Solić), Stojak, Cho (36' Ružić), Miletić, Tarle, Barić. TRENER: Dražen Medić

Još članaka iz "Sport"

Facebook