Prethodni članak
Sljedeći članak

[DERBI ZAČELJA] Važna tri boda za Zagorec VT

1. ŽNL 16. kolo: Matija Gubec – Zagorec VT 0:2


Vrlo zanimljiva i važna utakmica očekivala se u Gornjoj Stubici, gdje je Matija Gubec u 16. kolu 1. zagorske lige dočekao Zagorec VT. U susret su i jedni i drugi ušli sa 14 bodova, na 10. i 11. mjestu, ali ova se utakmica slobodno mogla nazvati i derbijem začelja, jer od zadnjeg Rudara samo su 3 boda. Matija Gubec je pak u utakmicu ušao s namjerom da prekine seriju bez pobjede, koja traje od 14. listopada, pa se približavalo 6 mjeseci bez pobjede, u sezoni u koju su zapravo ušli vrlo dobro i u prvoj trećini držali 5. mjesto.

Dlesk s 11 metara za vodstvo gostiju

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi pokušaj domaćina stigao je u 6. minuti i to iz slobodnog udarca iskosa sa 30 metara, no veće opasnosti nije bilo. Na drugoj strani u 7. minuti po lijevom krilu se probio Goran Dlesk, ali je bio malo prebrz, pa je izašao izvan granice igrališta. No, u 10. minuti novi prodor Dleska po istoj strani donio je vodstvo gostima. Naime, Filip Horvat nije bez prekršaja mogao zaustaviti Dleska, pa je sudac Sokolić pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je baš Dlesk i doveo Zagorec u vodstvo. Domaćini uzvraćaju u 11. minuti, Suhina je na 20 metara primio loptu i pucao iz okreta, ali pored gola.

U 16. minuti Filip Podvorec puca s 20 metara u blok Renata Žavrljana, a u 19. minuti u vrlo dobroj zgodi našao se Ivan Rafaj, koji je primio jednu odbijenu na lijevoj strani, ali mu kod udarca lopta prelazi preko noge i odlazi pored gola. Na drugoj strani u 25. minuti Marko Sever oduzima jednu loptu Goranu Lisici, na njega nalijeće Mislav Koščević, ali Sever ostaje na nogama, pa sudac pušta prednost. Sever ipak u završnici daje lošu povratnu, pa izvrsna prilika propada. U 28. minuti duga lopta na igrača-trenera Zagorca Dragutina Tomaškovića na lijevoj strani iskosa na 2-3 metra od korner crte. Uslijedio je udarac, ali pored gola. U 40. minuti poznati recept Dleska, bijeg po lijevoj strani, ali ovaj puta odigrao je prejako loptom, pa je Pušec obranio. Zadnja dva pokušaja u prvom dijelu imali su domaćini. U 41. minuti Podvorec pokušava skoro sa 40 metara iz slobodnog udarca, ali Seljan brani, a u 44. minuti Rafaj ubacuje iz slobodnog udarca sa 40-ak metara, a nakon gužve i odbijanja lopte u vrlo dobroj situaciji se našao Andrija Bačani, ali je loše pucao.

Žavrljan potvrdio pobjedu

U 51. minuti prvi pokušaj u nastavku bilježimo za goste.  Iz drugog plana je stigao Antonio Slovenec i pucao sa 30 metara, ali pored gola. U 53. minuti domaćini prodiru po lijevoj strani, ali dugu loptu pred gol gostiju ipak hvata golman Karlo Seljan. U 56. minuti Tomašković gura jednu loptu u sredini za Dleska, no domaći golman Vedran Pušec odlično prati igru i izbija lopto na nekih 18 metara. U 58. minuti Tomašković baca aut za Dleska, koji odlično prolazi po lijevoj strani, nabacuje, ali obrana izbija ispred Severa u zadnji čas. U 62. minuti velika gužve pred Seljanom, nekoliko odbijanja lopte i sa par metara iz gužve udarac Martina Kovača ali i obrana Seljana. U 64. minuti Rafaj je zapuca sa 25 metara po sredini i to vrlo snažno, ali je Žavrljan postavio glavu i  spasio muke Seljana.

U 68. minuti Tomašković puca iz slobodnjaka preko gola, a u 70. Petar Zvonimir Grabušić sa 20 metara u blok. U 72. korner za goste izvodi Tomašković i pogađa Žavrljana u glavu na 6-7 metara, pa ovom nije bilo teško zabiti za 0:2. U 73. minuti vrlo dobar udarac Kristijana Tišljarića za domaćine sa 20 metara odlazi tik pored stative. U 77. minuti Tomašković je mogao sve riješiti. Opet se Dlesk probio, začudo ovaj puta po desnoj strani i vratio za Tomaškovića, koji sa 10 metara puca pored gola. U zadnjih 10 minuta prilika gotovo da i nije bilo, tek u 90. minuti velika gužva pred golom gostiju, nekoliko pokušaja domaćina, najbolju priliku imao je Matija Mikac, ali kroz veliku gužvu lopta nije mogla do gola. Zagorec je tako stigao do vrlo važne pobjede, a u Gornjoj Stubici se nastavlja agonija i produžava period bez pobjede u službenoj utakmici, pa će tako na Cvjetnicu biti 6 mjeseci od zadnje.

Slaven Belinić, trener NK Matija Gubec:


''Nemam komentara na ovu utakmicu, osim što želim čestitati gostima na zasluženoj pobjedi i fer i korektnoj utakmici.''

Dragutin Tomašković, trener-igrač Zagorec VT:


''Isprekidana igra cijelo vrijeme, tj. nije bilo tečnosti. No, mi smo svoje dvije prilike iskoristili, uz nekoliko promašenih izglednih. Nogomet se igra za golove, mi smo svoje zabili i zasluženo pobijedili.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook