Prethodni članak
Sljedeći članak

DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE: Veterani krapinskog Zagorca uvjerljivi prvaci

U Metkoviću odigrano 17. Dvoransko Prvenstvo Hrvatske za veterane

  • SPORT 19.2._VETERANI ZAGOREC Uvjerljivi prvaci Hrvatske veterni Zagorca iz Krapine.jpg
  • Alen Ferček primio je nagradu za najboljeg igrača prvenstva

    Alen Ferček primio je nagradu za najboljeg igrača prvenstva

  • SPORT 19.2._VETERANI ZAGOREC Uvjerljivi prvaci Hrvatske veterni Zagorca iz Krapine.jpg
  • Alen Ferček primio je nagradu za najboljeg igrača prvenstva

Veterani krapinskog Zagorca još jednom su nas oduševili i pokazali da su trenutno najbolji veteranski klub u Hrvatskoj. Na upravo završenom Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za veterane koje se održalo u Metkoviću, Krapinčani su se okitili naslovom prvaka Hrvatske. Podsjetimo krajem rujna vratili su se iz Poreča kao državni prvaci na velikom nogometu, a sada su tome priključili i titulu u malom nogometu, čime su dokazali svoju svestranost.

Na dvoranskom prvenstvu veterana nastupilo je čak 27 momčadi iz cijele Hrvatske. Krapinčani su ga završili s impresivnim nizom od sedam uzastopnih pobjeda, uz još impresivniju gol-razliku 19:1. Doslovce su pokorili Hrvatsku, njihov trijumf nije mogao biti uvjerljiviji i čišći.

Pobjednički pohod pohod započet je u skupini B, gdje je prvo savladana Barutana Šibenik s 3:1 uz dva pogotka Vincelja i jedan Smiljanca, a nakon toga je uz pogotke Kunšteka i Šereka s 2:0 savladan Slunj. U osmini finala sa 4:0 pobijeđena je momčad V. G. boys V. Gorica, a strijelci su bili dva puta Vincelj i jednom Antolić i Šerek. U četvrtfinalu pao je GOŠK iz Kaštel Gomilice s 3:0, uz dva pogotka Kunšteka i jedan Šereka. Polufinale donijelo je još jedan ogled protiv Slunja, no Slunjani su prošli još gore nego u skupini i ovaj puta su uz pogotke Vincelja, Kunšteka i Šereka savladani s 3:0.

Sesvećani „bacili ručnik“ u finalu

U finalu su Krapinčane čekali dečki iz Sesveta, predvođeni Mostarlićem, a okupljeni u momčad Kašina Sesvete gradnja. Iznimno jaka momčad nije imala nikakve šanse. Načeo je Sesvećane Varjačić, a dokrajčili su ih Vincelj, Smiljanec i Kunštek. O utakmici najbolje govori gesta Sesvećana koji su minutu prije kraja bacili ručnik u igralište, simbolično označivši svoju predaju, iako su naravno meč odigrali do kraja, no na ovaj su način odali svojevrsnu počast veteranima Zagorca.

Krapinčani su odnijeli i najjaču pojedinačnu nagradu, pa je tako kapetan Alen Ferček proglašen za najboljeg igrača turnira, sasvim zasluženo. Najbolji strijelac s osam golova bio je igrač Neretve Josip Galov, dok je najbolji vratar bio Miro Anušić iz momčadi Kašina Sesvete gradnje. Mnogi su mislili da je taj trofej trebao pripasti Danijelu Končevskom, koji je turnir završio bez primljenog gola (prve je dvije utakmice branio Piljek), no domaćin se pravdao da je Zagorec bio dominantan kao momčad, dok je Anušić doveo Sesvećane do finala, iako je u posljednja dva ogleda primio sedam golova.

Prvaci Hrvatske, veterani Zagorca, nastupili su u Metkoviću u sljedećem sastavu: Danijel Končevski, Ivica Smiljanec, Damir Ferček, Ivica Antolić, Alen Ferček, Ivan Zubić, Robert Varjačić, Tomica Vincelj, Mladen Šerek, Miljenko Kunštek, Davor Piljek i Dražen Šimunić – dvanest veličanstvenih. Ulogu voditelja obavljao je Slavko Tepuš, a službenog predstavnika kluba Dragutin Pernjek.

- Sve čestitke mojim suigračima, još jendom smo pokazali da smo najbolji u Hrvatskoj. Zahvaljujem se upravi kluba na čelu s Miljenkom Merkašem i svim sponzorima koji su nam pomogli. Ponovno smo na dostojan način predstavljali grad Krapinu, Hrvatsko zagorje, zagorski nogomet i zagorski sport, na što smo iznimno ponosni – prenio nam je prve dojmove Dražen Šimunić.

 Rezultati veterana Zagorca

Skupina:

ZAGOREC – Barutana Šibenik 3:1 (Vincelj 2, Smiljanec)

ZAGOREC – Slunj 2:0 (Kunštek, Šerek)

Osmina finala: ZAGOREC – V. G. boys, V. Gorica 4:0 (Vincelj 2, Antolić, Šerek)

Četvrtfinale: ZAGOREC – GOŠK Kaštel Gomilica 3:0 (Kunštek 2, Šerek)

Polufinale: ZAGOREC – Slunj 3:0 (Vincelj, Kunštek, Šerek)

FINALE: ZAGOREC – Kašina Sesvete gradnja 4:0 (Varjačić, Vincelj, Smiljanec, Kunštek)

Za 3. mjesto: Neretva Metković – Slunj 4:1

 

Konačni poredak:

  1. ZAGOREC KRAPINA
  2. Kašina Sesvete gradnja
  3. Neretva Metković
  4. Slunj

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook