Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Preko 600 trkača i trkačica nastupilo na najboljem hrvatskom trekku

U Špičkovini održan ''HEP Zagorje trekK''


Dvanaesti zagorski trekk koji je po četvrti puta održan pod imenom „HEP Zagorje trekk“ još jednom je ispunio sva očekivanja trkača i organizatora. Nastupilo je šestotinjak trkača i trkačica uglavnom iz Hrvatske, a bilo ih je i dosta iz susjedne Slovenije. Kući su se vratili puni pozitivnih dojmova. Zagorje adventure team još jednom se pokazao sjajnim organizatorom, a svi prisutni su se složili da je zagorski trekk razinu iznad svih ostalih u nacionalnoj trekking lige.

Ovoga puta start i cilj bili su Špičkovini, točnije u krugu Vatrogasnog doma Špičkovina. Prije samog početka zagorskog trekka nazočne su pozdraviti gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i u ime organizatora Petar Vrančić, ujedno i gradski vijećnik Grada Zaboka. Natjecatelje je s kontrolnim točkama i samom stazom prije početka utrke upoznao dopredsjednik Zagorje adventure teama, Slaven Ivančić.

Po običaju prvo je startao najduži Challenger, potom Active i na kraju najmasovniji Light. Izuzev zahtjevne i brdovite staze od Špičkovine, preko Špiranec brega, Mirkovca i Kotarica, pa natrag do Špičkovine natjecatelji su velika iskušenja imali i na vrlo bogatim okrjepnim stanicama. Kategorije Challenger i Active imali su prvu okrepnu stanicu na Špiranec bregu kod klijeti Miljenka Goričkog. Po običaju neki su se kraće, a neki duže zadržali. Ove dvije kategorije imali su još jednu bogatu okrepnu stanicu kod Vinarije Petrovečki, gdje su se uz obitelj Petrovečki za natjecatelje brinuli i „Baška boysi“. Na trećoj okrepnoj stanici kod klijeti Nikole i Tine Đurek našle su sve tri kategorije. Za dobru atmosferu bili su zaduženi članovi sportske udruge „Lug sport“. Rastegnula se i harmonika, vladala je odlična atmosfera, pa su neki i zanemarili rezultat. Posljednje veliko iskušenje bilo je kod klijeti Nedjeljka Videka, gdje su se također mnogi zadržali u dobroj atmosferi.

Prvi su u Špičkovinu došli Marko Celižić i Davorka Holetić pobjednici u najkraćoj kategoriji Light. Kod muškarca u kategoriji Light drugi je bio Karlo Lesjak, a treći Goran Nikolić, dok je kod žena bila druga Renata Hac, a treća Valentina Špiranec. Kod dječaka u istoj kategoriji najuspješniji je bio Luka Kranjčec, drugi je bio Roko Žele, a treći Matej Marković, dok je djevojčica najbrža bila Laura Marija Relja ispred Klare Jadan i Marte Mikulić-Ganzer.

U Activu je kod žena slavila neokrunjena kraljica zagorskog trekka, Jelena Brezak. Nekoliko je godina pauzirala, više se bavila organizacijom, ali vratila se u velikom ili bolje reći svom stilu-pobjedom. Forma je prolazna, klasa ostaje vječna, uzrečica je koja vrijedi za nju.

-Odlična organizacija, uvijek je zagorski trekk na vrhunskoj razini. Staza je bila intersantna. Meni je poznata jer sam ovdje doma. Nisam znala da staza ide kroz moje selo, a kad sam prolazila ugledala sam svoju kćerkicu što me dodatno motiviralo. Jako sam emotivno doživjela ovu pobjedu – izjavila nam je Jelena Brezak.

Druga je u klasi Active bila Jana Vađina, a treća Antonija Kapušin. U konkurenciji muškaraca u ovoj kategoriji slavio je Domagoj Buzjak ispred Miljenka Komara i Dejvida Vlasnika.

I na kraju u najzahtjevnijem Challengeru kod muškaraca je prvo mjesto osvojio Luka Filetin ispred već legendarnog Gorana Lesjaka i Marka Leljaka, dok je u konkurenciji žena najbrža bila Matea Grabovica ispred Tamara Ravnak i Dijane Janžek.

Uz medalje najbolji u svim kategorijama dobili su i vrijedne sponzorske nagrade. Nagrade su dijelili Šimun Cimerman osnivač i predsjednik Treking lige i Samir Bašić ponosni predsjednik sjajne udruge Zagorje adventure team koja organizira najbolji hrvatski trekk.

-Prezadovoljni smo. Nova lokacija, predivno vrijeme, predivan odaziv. Jednostavno nemamo zamjerki. Malo smo se maknuli iz centra Zaboka, staza je bila interesantna, ali to je čar trekkinga. Reakcije ostalih su odlično. Mislim da bi se još par godina mogli zadržati u Špičkovini – završnu je ocjenu dao Samir Bašić.

Uz članove Zagorje adventure teama između ostalih na 12. izdanju zagorskog trekka velik obol dali su i članovi DVD Špičkovina, SU Lug sport, Baška boysi, te obitelji Gorički, Petrovečki, Đurek i Videk.

Rezultati

Challenge (27 km)

Muškarci:

  1. Luka Filetin 3:44:48
  2. Goran Lesjak 3:49:39
  3. Marko Leljak 3:51:06

Žene:

  1. Matea Grabovica 4:16:15
  2. Tamara Ravnak 4:17:25
  3. Dijana Janžek 4:22:05

Active (16,5 km)

Muškarci:

  1. Domagoj Buzjak 2:20:47
  2. Miljenko Komar 2:24:13
  3. Dejvid Vlasnik 2:24:58

Žene:

  1. Jelena Brezak 2:26:35
  2. Jana Vađina 2:28:07
  3. Antonija Kapušin 2:33:32

Light (8,5 km)

Muškarci:

  1. Marko Celižić 1:08:49
  2. Karlo Lesjak 1:12:36
  3. Goran Nikolić 1:12:44

Žene:

  1. Davorka Holetić 1:08:50
  2. Renata Hac 1:14:46
  3. Valetnina Špiranec 1:22:54

Dječaci (2010. i mlađi):

  1. Luka Kranjčec 1:12:48
  2. Roko Žele 1:19:21
  3. Matej Marković 1:33:40

Djevojčice (2010. i mlađe):

  1. Laura Marjia Relja 1:35:18
  2. Klara Jadan 1:36:10
  3. Marta Mikulić-Ganzer 1:50:58

Još članaka iz "Sport"

Facebook