Prethodni članak
Sljedeći članak

[KAKVA UTAKMICA] Mladost i Zelina remizirali u ljepotici kola

19. kolo IV. NL-središte Zagreb, MLADOST (Z) –Zelina 3:3


Kakva utakmica u Zaboku. Ne bi je se posramila ni treća liga. U dinamičnoj i kvalitetnoj utakmici Mladost i Zelina podijelili su bodove. Na kraju je bilo 3:3, a pobjeda je mogla  i na jednu i na drugu stranu, iako moramo biti realni i reći da su joj puno bliže bili iznimno kvalitetni gosti, koji po viđenom imaju možda i najkvalitetniju momčad u ligi. To samo ide u prilog momčadi Mladosti, koja je još jednom nadmašila samu sebe.

Domaći su bolji otvorili, pa je tako Turk u padu nakon kornera pucao preko gola. U 9. minuti na drugoj strani uzvraća Jančetić, ali pogađa vanjski dio mreže. I onda u 21. minuti erupcija oduševljenja u gledalištu. Inače odlični vratar Jurić-Bare loše je ispucao jednu loptu, nju je na 35 metara od gola prihvatio Vinko Kotarski koji  je u silovitom sprintu došao do deset metara udaljenosti, a onda prekrasnom dijagonalom svladao gostujućeg vratara za 1:0.

Dvije minute kasnije opasan udarac Hrastinskog brani Jurić-Bare. Prvi „zicer“ gosti imaju u 26. minuti kada udarac Saeza nakon ubačaja Diklića vrijedni Deak odbija u korner. I onda preokret u samo tri minute. Prvo Saez ubacuje iz slobodnog udarca iz kosa s lijeve strane, a Barić iz blizine nogom pogađa za 1:1. Ta je situacija pomalo mirisala na zaleđe. Odmah u idućem napadu Tisanić pokušava glavom, ali Jurić-Bare je spreman. I onda u 37. minuti Horvat poput „vihora“ prolazi pokraj Hrastinskog, te ubacuje u na pet metara za iskusnog Borovčaka, kojem nije bilo teško spremiti loptu u mrežu za 1:2. Stvari je na početak mogao vratiti Jurina, no gostujući vratar brani njegov udarac sa samo sedam metara udaljenosti, pa se na veliki odmor otišlo s minimalnim vodstvom gostiju, iako smo dojma da su Zabočani trebali učiniti više u tom prvom dijelu.

Knezić unio dodatnu živost

Gosti to vodstvo nisu kanili braniti, već su tražili novi pogodak. Tako je u 47. i 48. minuti iz daljine prijetio Palčić, no Mihovilić je siguran. Mladost prvi puta prijeti preko V. Kotarskog, ali neprecizno iz daljine. I onda u 62. minuti Krajačić kreće sam prema Jurić-Baretu koji ga ruši, no sudac Vukasović ne svira evidentan kazneni udarac. No dvije minute kasnije Vukasović nije imao izbora. Sjajni Marin Knezić koji je unio dosta živosti u igru Mladosti odlično prolazi u lijevom stranom i ulazi u kazneni prostor gdje ga ruši Mikulinec, pa glavni sudac pokazuje na bijelu točku. Loptu uzima Hrastinski, Jurić-Bare čita stranu, ali udarac je bio toliko precizan i našao j put prema mreži za 2:2.

Crna rupa Jurice Kotaraskog i čudesni Mihovilić

I onda od 70. minuti vidjeli smo nevjerojatnu „crnu rupu“ domaćeg stopera Jurice Kotarskog, koji je počeo ulaziti iz greške u grešku. Prvo mu je u 70. minuti pobjegla lopta, što je otvorilo priliku iskusnom Borovčaku, no sjajni Mihovilić brani dva njegova teška udarca za redom. Minutu kasnije opet griješi  J. Kotarski, Ovčar kreće sam prema Mihoviliću, no ovaj brani čisti „zicer“.  U 74. minuti J. Kotarskog prelijeće lopte, ponovno je na sceni Ovčar, no Mihovilić dva puta za redom brani njegove teške udarce i promovira se u igrača utakmice. I onda u 77. minuti J. Kotarski nepotrebno petlja na lijevoj strani, gosti kradu loptu , a Saez s ruba kaznenog prostora pogađa za 2:3. Tri minute kasnije ponovno je Ovčar sam pred Mihovilićem, no domaći vratar po šesti puta čini čudo na utakmici i promovira se u njenog junaka. Kazna za propušteno stiže u 86. minuti. Knezić radi dar-mar na lijevoj strani i sjajno ubacuje na prvu stativu gdje se našao iskusni Krajačić i pogodio za konačnih 3:3. Do kraja utakmice bilježimo još jedan zamalo neprecizan pokušaj Knezića, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka Mladostaši su podignuli ruke u zrak i proslavili bod sa svojom vjernom publikom.

Još članaka iz "Sport"

Facebook