Prethodni članak
Sljedeći članak

KAO URAGAN: Gaj gubio na poluvremenu pa potopio Ponikve u nastavku


Odlična utakmica u Maču u sklopu 24. kola III. NL-centar između Gaja i Ponikvi. Postignuto je čak devet golova, a domaćin je i više nego zasluženo slavio rezutlatom 6:3. Gosti su se odlično držali prvo poluvrijeme, imali i vodstvo, a onda su u periodu od 49. do 57. minute primili čak četiri pogotka i tu je priči bio kraj.


Prvu priliku imaju gosti Đopara u 7. minuti, ali Strahonja dobro brani njegov opasan udarac. U 14. minuti prijete domaći preko Plehana nakon ubačaja Deak, no ovaj iz dobre pozicje puca u blok. Dvije minute kasnije opasni Jadek ne koristi grešku Mazalovića i puca slabo u Strahonju. Minutu kasnije domaći su poveli. Haramustek je izveo korner s lijeve strane, pucao je prizemno Mazalović, činilo se da će gostujući vratar Petričić uloviti loptu, no ona mu je iskliznula i ušla preko crte u vrata za 1:0.

Pet minuta kasnije Haramustek ubacuje s lijeve strane iz igre, no Šaban iz dobre pozicije pogađa blok. Akcije se redaju ko na tekućoj traci, obje momčadi igraju otvorenog garda. U 29. minuti Đopar ubacuje iz slobodnog udarca s lijeve strane, Strahonja boksa do Jadeka koji efketno puca, no Strahonja još jednom boksa u polje njegov opasan udarac. Minutu kasnije nakon kornera s desne strane za goste pokušava Bužinec, no neprecizan je s ruba kaznenog prostora.

Na drugoj strani odmah u idućem napadu Ristovski odlično ubacuje paralenu loptu s desne strane, a mladi Plehan kazni za stotniku sekunde i prilika odlazi u nepovrat. Gosti su poravnali u 35. minuti. Sedak je neporezno srušio Jadeka u svom kaznenom prostoru, a sudac Crnojević opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Đopar i sigurno poentira za 1:1. Samo pet minuta kansije gosti vode. Koletić puca s ruba kaznenog prostora, lopta se nesretno odbija od jednog domaćeg igrača, vara nemoćnog Strahonju i završava u mreži za 1:2. Do kraja poluvremena prijetili su Plehan na jednoj i Jadek na drugoj strani, no rezultat se nije promijenio.


Tek što se krenulo u nastavak domaći su došli do izjednačenja. Nakon što je Petričić obranio opasan udarac Šabana, lopta pogađa jednog gostujućeg igrača u ruku, a Crnojević po drugi puta dosuđuje kazneni udarac. Ovaj puta sigurni realizator za 2:2 je Haramustek. Nakon toga Gaj je narednih osam minuta odigrao kao u transu. Tako je u 51. minuti Ristovski s 18 metara prekrasnom prizemnom dijagonalom doveo domaće u novo vodstvo od 3:2.

Samo dvije minute kasnije Ristovski izbacuje Banekovića na desno, ovaj odlično centira, a Nikolić pogađa glavom za 4:2. Domaće uvodno „ludilo“ završila je pogotkom Šabana glavom za 5:2. Domaći ne staju, pa u 60. minuti prijeti Šoštarić, no Petričić brani njegov udarac. U 66. minuti Cvrtila izlazi sam pred Petričića koji odlično brani njegov udarac. Gosti prvi puta u nastavku prijete preko Đopara u 67. minuti, no Strahonja je siguran, a isti igrač minutu kasnije iz dobre pozicije puca preko gola.

Gostujući vratar Petričić istaknuo se u 72. minuti kada je u jednom napadu obranio dva teška udarca Cvrtila i Šoštarića. No u 78. minuti po šesti je puta morao kapitulirati. Cvrtila je odlično centirao iz prve s desne strane, a Nikolić glavom postigao svoj drugi pogodak za 6:2. Ponikve uspijevaju smanjiti rezultat na 6:3 u 80. minuti kada je Cigrovski preciznim udarcemo pogodio sami kut, a lopta se od vratnice odbila u mrežu. U 85. minuti Berić trese gredu, a zadnju priliku na utakmici u trećoj minuti sudačke nadoknade ima Cvrtila koji još jednom izlazi sam pred Petričića, no ovaj još jednom brani njegov udarac.


Ovom vrijednom pobjedom Gaj se vratio na treće mjesto i još jednom pokazao da se zasluženo nalazi na samom vrhu ljestvice.

GAJ MAČE – PONIKVE 6:3 (1:2).


MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 300, SUCI: Crnojević, Sumpor i Boroša.
STRIJELCI: 1:0 Mazalović 17', 1:1 Đopar35' (11m), 1:2 Koletić 40', 2:2 Haramustek 49' (11m), 3:2 Ristovski 51', 4:2 Nikolić 54', 5:2 Šaban 57', 6:2 Nikolić 78', 6:3 Cigrovski 80'.

GAJ MAČE: Strahonja, Deak (37' Nikolić), Sambol, Postonjski, Haramustek, Šaban (77' Dačnik-Kovačić), Plehan (59' Kovačić), Sedak (59' Šoštarić), Bankeković (59' Cvrtila), Ristovski, Mazalović. TRENER: Marijan Glavica
PONIKVE: Petričić, Brcko, Brekalo, Žerjavac (60' Benko), Atlija, Đopar, Vragolović (56' Berić), Jadek (77' Kreso), Bužinec, Fajdiga (60' Nasri), Koletić (60' Cigrovski). TRENER: Hrvoje Pipinić

IZJAVE TRENERA:

Marijan Glavica, Gaj Mače:“Mislim da smo danas odigrali jako dobru utakmicu protiv odličnog protivnka koji ima šest pobjeda u nizu. Krenuli smo odlično, ali imali smo krajem prvog poluvremena mali pad. U poluvremenu smo se presložili i moji igrači su ispunili sve ono što smo se dogovorili. Čestitam im na tome, naša je pobjeda sasvim zalužena“.

Hrvoje Pipinić, Ponikve:“Razočaran sam. Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali i imali dobar rezultat. Na poluvemenu smo pričali da je najvažnije da izdržimo uvodnih deset minuta bez pritiska, a na kraju u tih deset minuta primimo četiri pogotka što je neodgovorno i nedopstivo. Zaslužena pobjeda Gaja. Mlada smom momčad i vjerojatno nam se ovo moralo dogoditi nakon svih ovih pobjeda. Nedostajao nam je iskusni Laštro, koji donosi sigurnost našoj obrani“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook