Prethodni članak
Sljedeći članak

Kelava najbolji u MX open klasi, Celjaku trijumf u klasi B-250

Na stazi Vučak održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motokrosu


Na odlično pripremljenoj stazi Vučak u Zaboku održana je utrka Otvorenog Prvenstva Hrvatske u motokrosu koju je pratilo oko 1.000 gledatelja. Imalo se zaista što za vidjeti, utrke su bili kvalitetne i uzbudljive.

U eltinoj MX open klasi slavio je s maksimalnih 50 bodova i pobjedom u obje utrke najbolji hrvatski motokrosista, Matija Kelava (MK Kelava). Dostojan protivnik bio mu je Slovenac Denis Jakša s dva druga mjesta i 44 boda, dok je njegov sunarodnjak Žan Žale s 40 bodova i dva treća mjesta osvojio i na kraju treće mjesto. Četvrti je bio Dejan Zver (MK Bedekovčina) s 36 bodova, peti Tomislav Hrdelja (MK MX Šipek) s 31 bodom, a šesti Nikola Hranić (MK Bedekovčina) s 30 bodova.

Matija Kelava

-Drago mi je da je došao kolega Jakša iz Slovenije. Na oba je starta uspio biti ispred mene i u obje je utrke u prvom dijelu sa mnom vodio žestoku borbu. Ja sam uspio u drugim polovicama utrke malo mu pobjeći, ali svakako ovo je bila zanimljivija utrka za mene, za njega i za publiku. Staza je bila jako dobro pripremljena i pred utrku, tokom utrke su ju dobro zaljevali i „raskopala se“ baš kako treba za pravi motokros. Bilo je „špura“ trebalo je razmišljati i imati dobre putanje, sve pohvale za stazu“ – izjavio je pobjednik utrke Matija Kelava.

Luka Kunić Dino Lončar

U klasi MX2 uvjerljivo je trijumfirao Luka Kunić (MK MX Šipek) s maksimalnih 50 bodova. Za drugo mjesto bitku su vodili Alen Gajser (SLO) i Matija Šterpin (MKK Calderiva). Obojica su osvojila po 40 bodova, no Gajser je bio bolji u drugoj utrci. Domaća nada, Dino Lončar (MŠD Zabok) osvojio je peto mjesto.

Paralelno s ove dvije klase vozila se i klasa MX 125 u kojoj je slavio Šimun Ivandić (MX Ribnik) s 50 bodova ispred Lenarta Motalna (SLO) i Matije Jajetića (MCK 97).

Veliko domaće slavlje za domaćina u klasi B-250. Ove sezone odlični Mislav Celjak (MŠD Zabok) s dvije pobjede i maskimalnih 50 bodova nadmoćno je osvojio prvo mjesto. Drugi je bio Sebastian Horva (MCK Štefanac) s 44, a treći Mihael Zvonarek (MK Metalni racing) s 38 bodova.

-Prezadovoljan sam. Staza je bila odlično pripremljena, a ja sam bio dobar u obje utrke. Zbog posla nemam puno vremena za trening, ali untaoč tome ovo sezonu odlično vozim. Nadam se da će tako biti i u nastavku sezone – izjavio je Mislav Celjak.

U klasi B-open najbolji je bio Luka Lamot (SMK Savski Marof) s maksimalnih 50 bodova, drugi je bio Tomislav Jakopec (SMK Savski Marof), a treći Hrvoje Pezić (MCK Kutina) s 40 bodova.

Juniorska klasa MX85 pripala je Alexu Novaku (SLO) s obje pobjede i 50 bodova, dok je drugo mjesto osvojio Matej Novak (MK Bedekovčina) s 42 boda koliko je imao i trećeplasirani Timotej Žafran (SLO), no Matej Novak imao je bolji rezultat u drugoj vožnji.

Nova velika nada hrvatskog motokrosa, Roko Ivandić (MX Ribnik) slavio je s obje pobjede u klasi MX65, drugi je bio Štefan Lenče (MK Pakrac Lipik) s 44, a treći Rok Cebović (MK MX Šipek) s 35 bodova.

Veterni su imali tri klasa. U klasi A najbolji je bio Simon Lavrin (SLO), u klasi B Mario Klanjčić (MK MX Šipek), a u klasi C Dragutin Marović (TRP Marović). Sva trojica slavila su u obje vožnje.

Najboljim pojedincima nagrade je dijelio predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka, Nenad Borovčak.

Ekipno u konkurenciji seniora pobjedu je odnio MK MX Šipek sa 114, drugo mjesto pripalo je MCK 97 sa 104, a treće MK Bedekovčini sa 66 bodova. Kod juniora najbolji je bio MCK 97 sa 113, drugo mjesto pripalo je MK MX Šipek sa 96, a treće MK Bedekovčina s 84 boda.

Mislav Celjak Denis Jakša Luka Lamot

Još članaka iz "Sport"

Facebook