Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka u petak igraju protiv trenutno vodeće momčadi lige

Zabok još nikada nije pobijedio Cibonu u službenoj utakmici


Košarkašima Zaboka ostao je sada samo jedan skalp, sve druge su uspjeli skinuti. Zabok još nikada nije pobijedio Cibonu u službenoj utakmici.

- Za sada si se izvukao, ali ova ti utakmica ništa ne znači ako ne dobiješ Cibonu - poslije utakmice protiv Cedevite, u šali je svom treneru prišao vidno raspoloženi Dragutin Črnjević-Čiko, sportski direktor Zaboka.

- Zar ti misliš da ja mogu izgubiti od Cibone? – uzvratio je uz smijeh i protupitanje trener Tomas.
Šalu na stranu, no Cibona je apsolutni favorit u ovoj utakmici, no to nikako ne znači da će Zabok put Zagreba s „bijelom zastavom“. Cibosi su se jesenas izvukli u Zaboku i pobijedili s pola koša razlike (73:74), iako je Zabok u 29. minuti imao 13 koševa viška (58:45). Samo pet minuta prije kraja na semaforu je stajalo 70:62, a onda su Markota i Novačić povukli seriju Cibone od 12:1 (71:72), da bi u dramatičnoj završnici Batur promašio koš za pobjedu. Dakle, i Cibona je velik dužnik Zaboka i za sada jedina momčad koju Zabok nije uspio pobijediti u službenoj utakmici, iako su „cibosi“ više puta bili na koljenima.

Po broju postignutih koševa, Cibona je prva momčad lige. Postižu ih Zagrepčani prosječno 88 po utakmici, a prvi su i po asistencijama, prosječno 22,2 po utakmici. No, i Zabok je u tom segmentu jak, pa je s 19,9 asistencija druga po vrijednosti momčad u tom segmentu u ligi. Ključ je jasan. Snažnom kolektivnom obranom spustiti Cibonu ispod 80, kontrolirati skok i gubiti što manje lopti. Cibona je u velikoj prednosti na poziciji playa, gdje trener Velić može koristiti Bilnovca, Ljubičića i Rogića, no isto tako „cibosi“ su kvalitetniji i na unutrašnjim pozicijama, gdje prednjače Markota i Novačić, koji mogu pogoditi i izvana.

Ivan Tomas ima na raspolaganju četiri treninga da iznenadi svog znatno iskusnijeg kolegu Velića i vjerujte da će u ta četiri dana izvući maksimum, te da će u Draženov dom u petak 15.3. u 17 sati izaći dvanaest „ratnika“ željnih pobjede i novog velikog „skalpa“. Ako ste u mogućosti, podržite ih.

Još članaka iz "Sport"

Facebook