Prethodni članak
Sljedeći članak

KVALIFIKACIJSKE UTAKMICE: Pioniri Hrvatskog dragovoljca izborili prvu ligu

Mlađi pioniri i pioniri Rudara DZ nisu uspjeli izboriti nastup u I. NL-središte Zagreb


foto: mlađi pioniri DZ

Mlađi pioniri i pioniri Rudara DZ nisu uspjeli izboriti nastup u I. NL-središte Zagreb. Na svom su travnjaku u dvije utakmice ukupno poraženi rezultatom 6:2 od vršnjaka iz Hrvatskog dragovoljca. Pioniri su prvi izašli na megdan gdje je Hrvatski dragovoljac slavio rezultatom 4:1, a potom su i mlađi pioniri Hrvatskog dragovoljca ostvarili pobjedu od 2:1.

Prolaz Hrvatskog dragovoljca je zaslužen, no Rudar DZ je ostavio bolji dojam nego to rezultat pokazuje. Gosti su jednostavno imali više mirnoće, iz razloga što u sezoni imaju puno više kvalitetnih utakmica, to je upravo ono što nedostaje domaćinama.

Prvi su na megdan izašli pioniri od kojih se objektivnoj manje očekivalo. Već u 5. minuti gosti su poveli preko Radića, koji je odlično iskoristio dubinsku loptu iza leđa domaćih branića i pretvorio je u pogodak. U 17. minuti već je bilo 0:2. Milašinović je srušen u kaznenom prostoru domaćih, a najstrožu kaznu realizirao je Jozipović. Samo minutu kasnije tračak nade za domaće, nakon što je Vurnek također precizan s "bijele točke". No radost je trajala samo dvije minute, jer ovaj puta Milašinović koristi dubinsku loptu i iz vrlo slične situacije kao kod prvog pogotka podiže na 1:3. Konačnih 1:4 prekrasnim je pogotkom iz slobodnog udarca postavio Brkić.

Očekivalo se da bi mlađi pionri mogli nadoknaditi prednost od tri pogotka minusa, no već u 7. minuti šok za domaće. Lončar je neporezno dodao loptu u sredinu do Radića, koji je uvidio da je vratar Marković vani i odmjerenim pogotkom ga prebacio za 0:1. I tu je priči zapravo bio kraj. U 28. minuti slobodan udarac s lijeve strane izveo je Javorić, a Koloper glavom povisuje na 0:2. Domaćin se malo sabrao u nastavku, stvorio nekoliko priliku, da bi konačnih 1:2 postavio Nikola Mutak, nakon što ga je odličnom dubinskom loptom poslužio Sinković. U posljednjim trenutcima utakmice kazneni udarac nije iskoristio Zulfić, nakon što je njegov pokušaj "Panenke", mirnom intervencijom osujetio domaći vratar Antunović.

- Nažalost ponovila se priča od prošle godine, nismo uspjeli, ali možemo biti ponosni na sve što smo učinili u protekle dvije sezone. Najveća smo konstanta u zagorskom pionirskom nogometu. Nismo imali ni sreće sa ždrijebom, Hrvatski dragovoljac je vrlo ozbiljan i jak protivnik. Znali smo da prolaz možemo jedino tražiti kroz mlađe pionire, no ni tu nismo uspjeli pobijediti. Iako su stariji pioniri rezultatski uvjerljivo poraženi, ostavili su bolji dojam nego što to rezultat pokazuje. Mislim da smo na dostojan način prezentirali zagorski nogomet. Još jednom se pokazalo da naš omladinski pogon ide pravim putem - riječi su Nenada Kovačića, trenera mlađih pionira Rudara DZ i šefa omladinskog pogona tog kluba.

PIONIRI

RUDAR DZ - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:4 (1:3)
DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara, GLEDATELJA: 100, SUCI: Jerbić, Krečak i Mihalj (svi Velika Gorica), DELEGAT: Sirovec (Sv. Križ Začretje).
STRIJELCI: 0:1 Bošnjak 5', 0:2 Jozipović 17' (11m), 1:2 Vurnek 19' (11m), 1:3 Milašinović 21', 1:4 Brkić 64'.

foto: pioniri Rudara DZ

RUDAR DZ: Strahonja (66' Sovec), Rod, Topolovec, Usmiani, Fotivec, Videk (66' Gudan), Vurnek, Brezak, Bakek, Kovač (60' Čelec), Sedlar (60' Mohač). TRENER: Renato Černjević
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Jerković, Vekić (48' Beštak), Kostelec, Grgić, Jozipović, Ivančić, Bošnjak (58' Živčić), Brkić (66' Kljajić), Kolar, Tomašić (48' Kovačić), Milašinović (66' Rigljan). TRENER: Dinko Turkalja

MLAĐI PIONIRI

RUDAR DZ - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:2 (0:2)
DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara, GLEDATELJA: 100, SUCI: Krečak, Jerbić i Mihalj (svi Velika Gorica), DELEGAT: Sirovec (Sv. Križ Začretje).
STRIJELCI: 0:1 Radić 7', 0:2 Koloper 28', 1:2 Mutak 55'.
RUDAR DZ: Marković, Krznar, N. Mutak, Zrinšćak, Lončar, Sinković, Miljan, Kovačić, Varović-Vukić, Kolar-Kovačić, Šipek-Glavač, Antunović (pv), M. Mutak, Tkalec, Kuleš, Cesarec, Moštak. TRENER: Nenad Kovačić
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Jerković, Koloper, Mandir, Pezer, Bojčić, Zulfić, Javorić, Vulić, Tatomir, Radić, Jerković, Bila-Šprem (pv), Ćosić, Bungić, Butković, Tomljenović, Suljić. TRENER: Boris Trivunov

Još članaka iz "Sport"

Facebook