Prethodni članak
Sljedeći članak

Lučko rutinski do tri boda u Bedekovčini

3. NL – centar: 21. kolo: Tondach – Lučko 0:3


U 21 kolu 3. NL centar Tondach je dočekao Lučko. Nastavila se tako serija domaćih utakmica. Nakon što su kolo prije protiv Kurilovca uzeli bod, Tondach je sada imao još teži zadatak, protiv ekipe iz vrha, Lučkog.

Domaćini igrali, gosti zabijali

Nakon početnog ispitivanja snaga, prva prilika za domaće odmah je bila gol šansa. Dario Bosec je izvrtio čuvara na desnoj strani kaznenog prostora i zavrnuo u sredinu, gdje je na 7 metara bio Petar Boronjek. Dobro je primio loptu, pa vagnuo čuvara, ali onda je stigao loš udarac i prva prilika je propala. Minutu kasnije Andrija Frančina puca sa 25 metara ali u blok a u 12. minuti Boronjek stiže do jedne lopte na desnoj strani nakon što ju je Bruno Javor na golu Lučkog promašio na 30 metara. No, odbila se previše na stranu da bi bilo opasnije. A na drugoj strani prva gužva i vodstvo gostiju.

U 14. minuti sa 18 metara pucao je Matej Čičković, a golman Fran Martinec brani, ali odbija u korner. U 15. minuti iz tog kornera, netko puca u gužvi glavom, Martinec hvata loptu, ali mi ona ispada, a Čičković to koristi i gura ju u mrežu za 0:1. Domaćini su prosvjedovali, tražeći prekršaj na golmanu no gol je ostao. U 17. minuti na drugoj strani puca Boronjek sa 18 metara iskosa, ali Javor brani.

U 22. minuti Karlo Frtalj je dobro primio loptu na 17 metara, a obrana ga s leđa ruši. Slobodan udarac izvodi Marko Mlinarić, puca jako, ali pogađa stativu. A u 24. minuti na drugoj strani drugi ozbiljniji napad gostiju i novi gol. Lijepa akcija uspjela je Lučkom po lijevoj strani, na 10tak metara ostao je sam Dominik Kiš i povratnu loptu mirno poslao u mrežu za 0:2. U 34. minuti dva kornera zaredom za Tondach, no prvi puta između Frtalja i Boronjeka, netko iz obrane odbija u korner, a u drugom pokušaju Javor kratko odbija, a Robert Jurina sa par metara iskosa puca preko gola.

U 36. minuti Mlinarić ponovno puca iz slobodnjaka, ali ovaj puta sa 30 metara s desne strane, ali Javor lako hvata loptu. Na drugoj strani, u 37 . minuti Josip Serdarušić također prijeti iz slobodnjaka, puca dobro, ali Martinec sjajno brani. Nakon povratne lopte Boronjeka, u 41. minuti sa 25 metara puca Mlinarić, ali Javor je opet miran. I tako Lučko odlazi na odmor sa 0:2, iako je Tondach na terenu izgledao potpuno konkurentan. No, gosti su z tri akcije, zabili dva gola i usmjerili utakmicu u svom pravcu.

Lučko samo potvrdilo pobjedu

Domaćini su u nastavak ušli s nadom da se mogu vratiti u utakmicu. U 52. minuti, nakon vrlo dobre akcije po desnoj strani, Tin Usmiani puca sa 10-tak metara, no u blok, a minutu kasnije nakon ubacivanja s desne strane stvorila se velika gužva pred Javorom, domaćini su tražili i igranje rukom, no sudac je samo odahnuo, a gosti izbili loptu.

U 58. minuti novi pokušaj Boronjeka sa 20 metara, ali opet Javor brani. U 63. minuti za goste puca Mateo Desić, sa 18 metara iskosa, s desne strane, no Martinec brani. Na drugoj strani u 64. minuti Mlinarić je ordinirao po lijevoj strani, ušao prema sredini i odlično da na drugu stranu za Frtalja, koji puca, ali Javor brani. Nakon toga, u 65. minuti kontra gostiju, koju uspješno završava Desić za 0:3. Ako je i bilo kakve dvojbe, ovim golom Lučko je osiguralo mirnu završnicu.

U 72. minuti Mlinarić se spustio po desnoj strani, kada je došao na 25 metara, pucao je iskosa ali preko gola. Novi pokušaj Mlinarića dolazi u 81. minuti, kada je slobodan udarac na 20 metara kratko izveo Frtalj, a Mlinarić je pucao malo pored lijeve stative.

U 84. minuti Usmiani se lijepo varom oslobodio čuvara na nekih 20 metara i pucao. Javor se malo mučio sa hvatanjem, ali je ipak obranio. Lučko je na kraju rutinski stiglo do sva tri boda, a Tondachu ostaje nada da će u nastavku stići do boljih rezultata. U 22. kolu, na veliku subotu Tondach će u zagorskom derbiju gostovati u Maču kod Gaja.

3. NL – centar, 21. kolo

TONDACH – LUČKO 0:3 (0:2)

SUCI:  Krizmanić, Sumpor, Boroša; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Čičković 15', 0:2 Kiš 24', 0:3 Desić 65'

TONDACH: Martinec, D. Bosec, Usmiani, Hendija, Mlinarić, Borovčak, Frtalj, Frančina (70' Videk), Jagarčec (46' L. Jurina), R. Jurina (62' I. Bosec), Boronjek (70' Cvilko); trener: Franjo Pužin

LUČKO: Javor, Husinec, Kiš (55' Desić), Pavlak (81' Marković), Šaronja (55' Brekalo), Rell, Čondrić, De Souza (68' Fahad), Čičković (81' Jazvić), Serdarušić, Bubnić; trener: Perica Vidak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook