Prethodni članak
Sljedeći članak

Marcelo Brozović više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju


Marcelo Brozović (31) više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju. Nogometaš saudijskog Al Nassra odlučio je da neće s Hrvatskom ići u kvalifikacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo te Ligu nacija. Brozović reprezentativnu karijeru završava s 99 nastupa i sedam pogodaka, piše Index.

Bio je Dalićev prvotimac u najuspješnijem periodu hrvatske nogometne reprezentacije. U Rusiji je 2018. osvojio srebrnu medalju, a četiri godine kasnije u Kataru osvojio je broncu. Igrao je na poziciji zadnjeg veznog najprije iza Luke Modrića i Ivana Rakitića, a onda kasnije i iza Modrića i Matea Kovačića. Brozovićeva maratonska pluća postala su legenda među navijačima Hrvatske.

Svojim je zalaganjem, zatvaranjem prostora iza leđa centralnih veznjaka i pomaganjem obrani bio nezamjenjiv igrač Dalićeve postave. Koliko mu je Dalić vjerovao na terenu dovoljno govori da često nije na popisu imao nijednog zadnjeg veznog osim njega.

 

Debitirao je uoči Svjetskog prvenstva 2014. godine. Zvao ga je tad kao 21-godišnjaka izbornik Niko Kovač na prijateljsku utakmicu protiv Australije. Nakon toga otišao je i na Svjetsko prvenstvo u Brazil, gdje je upisao tek 26 minuta u tri utakmice.

Zvao ga je i izbornik Ante Čačić na Europsko prvenstvo 2016. godine, gdje je igrao neobičnu poziciju desnog krila. Iznenađujuće je Brozović i tu ulogu odradio vrlo dobro. Zlatko Dalić vratio ga je na zadnjeg veznog, poziciju na kojoj je bio najbolji. Za njega, Modrića, Kovačića i Rakitića Dalić je znao reći da su najbolji vezni red na svijetu.

Na zadnjem je Europskom prvenstvu u Njemačkoj bio dosta kritiziran. Vidjelo se da mu je forma pala otkako je prije godinu dana otišao u Saudijsku Arabiju te da se Hrvatska mučila jer nije bio na pravoj razini, piše Index.

Još članaka iz "Sport"

Facebook