Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost Zabok krenula u pripreme: Zabočani žele naslov prvaka


Početkom tjedna Mladost Zabok je pod vodstvom trenera Drage Bartolića krenulu u pripreme za nadolazeću sezonu u IV. NL-središte Zagreb – skupina A. Nadali su se mnogi da će ovo biti pripreme za 3. NL-centar, no u uzbudljivoj završnici sezone ispred Mladosti bile su Ravnice. Zabočani se nadaju da će ove sezone doći prvi do cilja.

Momčad je pretrpila određene promjene. Jurica Kotarski otišao je u Gaj Mače, Tin Gregurić u Zagorec KR, Fran Galina u Slogu, nove sredine traže braća Benčić, Mihael i Matija, nema više ni Antuna Gucića, a od aktivnog igranja nogometa oprostio je već legendarni Nikola Krajačić. Neizvjesno je što će biti s Nikom Škrlecom koji je krenuo put Varteksa, pa se ozbiljnije ozlijedio.

Novi igrači Mladosti su Matija Vedriš koji dolazi iz Dinama OO, Toni Maričević koji je prvi dio prošle sezone bio suigrač Vedriša, a drugi je proveo u jednom austrijskom niželigašu, dok se iz Oštrca vratio Matija Črnjević. Sva trojica su prema riječima trenera Bartolića pojačanja.

-Zadovoljan sam rosterom. Možda nemamo širinu kao prošle sezone, ali prva jedanaestorka bit će jača u odnosu na prošlu sezonu. Prijealzni rok je u tijeku i nadam se da ćemo dovesti još dva kvalitetna nogometaša. Žao mi je što su nekli mladi igrači prešli u druge sredine, no želim im da se tamo afirmiraju – izjavio nam je trener Drago Bartolić.

Velika je stvar za Mladost Zabok što je u momčadi ostao Matija Smrekar, a svakako će važni kotači uz njega biti Jakov Drčić i Matija Drempetić. Očekuje se i puna afirmacija Peteka i Durevića, koji su bili najugodnije iznenađenje u prošloj sezoni. Trenutno s prvom momčadi trenira čak deset juniora. Bartolić smatra da među njima ima dosta zanimljivih igrača, a neki će sigurno ostati u kadru prve momčadi.

Bartolić je dogovorio i šest pripremnih utakmica. Prva je na rasporedu 31.7. kada u Zabok stiže Stubica, slijede: Pitomača (3.8.), Bistra (7.8.), Golubovec (10.8.), Trnje (17.8.), a „generalka“ bi trebala biti 24.8. protiv Pregrade. Liga počinje 31. kolovoza.

-Borit ćemo se za sam vrh u nadolazećoj sezoni. Velika većina glavnih igrača iz prošle sezone ostali su s nama, izuzetno su motivirani i mislim da možemo osvojiti ligu. Ponovimo li igre iz prošle sezone ne bi smjelo biti problema, ali nadam se da ćemo biti još i bolji  - najavio je sezonu Bartolić. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook