Prethodni članak
Sljedeći članak

Na međunarodnom teniskom turniru nastupio i Josip Vukić iz Zaboka

U Puli je od 24. do 29. lipnja održan "24th Smrikva Bowl 2019", turnir za desetogodišnjake


foto: Josip (lijevo na slici)

U Puli je od 24. do 29. lipnja održan "24th Smrikva Bowl 2019", međunarodni teniski turnir za desetogodišnjake, djecu rođenu 2009. godine.

Turnir se održava u kontinuitetu od 1996. godine, a na njemu su turniru kao desetogodišnjaci sudjelovali brojni danas poznati tenisači kao Petra Martić, Donna Vekić, Borna Čorić, Dominik Thiem, Nicola Kuhn, Victoria Kuzmova, Miomir Kecmanović itd. Na turniru je sudjelovalo 109 najboljih dječaka i djevojčica iz više od 40 zemalja svijeta. Iz Hrvatske je sudjelovalo 13 dječaka, među kojima i Josip Vukić iz Zaboka, član TK Ponikve, koji je postigao vrlo dobar rezultat i osvojio zasluženu medalju. Josip je u prvom kolu izgubio od Japanca Toyode 5:4 4:0, tako da je natjecanje nastavio u utješnom turniru gdje je prvo pobijedio Slovenca Cveka 6:0, potom Hrvata Ilića 6:2 i tako stigao do četvrtfinala u kojem je bolji bio Talijan Cona 6:3. Pobjednici turnira su Slovenac Svit Suljič i Ruskinja Ksenia Efremova.

Tijekom 6 dana turnira bilo je organizirano niz događanja. Djeca su dobila brojne poklone organizatora i svečano su imenovani ambasadorima turnira. Organiziran je izlet na Brijune, a djeca su tradicionalno sadila maslinu na kojoj će biti pločica sa svim njihovim imenima. Posebno je interesantan bio lucky draw gdje su sva djeca dobila poklone poznatih tenisača koji podržavaju ovaj turnir (Federer, Nadal, Kuhn, Thiem, Vekić, Martić, Čorić, Kecmanović, Kuzmova...).

Bilo je tu potpisanih loptica, traka, kapa, majica, ručnika, privjesaka, knjiga, pa i reketa. Josip je na izvlačenju dobio potpisanu traku za glavu Donne Vekić. Turnir je završen finalnim mečevima, podjelom nagrada, te za kraj torta i kupanje u bazenu. Jedan nezaboravan vikend, druženje i veliko iskustvo za mlade tenisače.

Još članaka iz "Sport"

Facebook