Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJBOLJI SPORTAŠI DONJE STUBICE: Marko Gospočić i Helena Beljak laureati

Najbolja ekipa Stubice je Sportsko društvo Stubica


Kickboxeri Stubice, Marko Gospočić i Helena Beljak, najbolji su sportaši grada Donja Stubica. Marko je dvostruki prvak Hrvatske, kako u combatu tako i u assautu, a uz to je i treći u combatu na Europskom prvenstvu i treći na Svjetskom prvenstvu u assautu. Veliku konkurenciju Marko je imao u svom klupskom kolegi DariuBoroši, koji je drugi sportaš Grada D. Stubica. Uz dva državna naslova, Marko je pridružio i treće mjesto sa SP u assautu. I Marko i Dario od strane HOO-a proglašeni su sportašima 1. kategorije. Treće mjesto kod seniora osvojio je Neven Hižak-Hajdaš, najbolji strijelac i igrač floorball kluba Hidraulika Kurelja.

Helena Beljak, najbolja sportašica Stubice, vrhunska je sportašica druge kategorije. Helena je također dvostruka prvakinja Hrvatske, kao i treća sa SP u assautu.

Najbolji sportaš do 14 godina je član savate kluba Stubica, Marko Bulek, koji je viceprvak Hrvatske u assautu, te osvajač kupa. Drugi u toj kategoriji je atletičar SD Stubica, Mihael Labaš, koji se istaknuo u bacanju vortexa. Kod djevojčica iste dobi najbolja je stolnotenisačica Stubice, Bruna Gučin, koja je treća u Hrvatskoj kako pojedinačno, tako i ekipno, a imala je i brojne uspjeha na turnirima diljem Hrvatske. Drugo mjesto u toj konkurenciji osvojila je Petra Krajnik, istaknuta floorbollašica FK Hidraulika Kurelja, a ujedno i talentirana atletičarka.

Kod juniora najbolji je šahist Stubice Marko Novosel, treći s pojedinačno PH za juniore do 17 godina, koji već uspješno nastupa i na seniorskim turnirima. Najbolja sportašica juniorka Oroslavja je Petra Berković, ribolovka ŠRD Pastrva, koja je ekipina osvajačica županijskog kupa.

Najbolja ekipa Stubice je Sportsko društvo Stubica, koje se bavi atletikom. SD Stubica četvrta je ekipa u regiji sjever.

Nagrade za promicanje sporta u Donjoj Stubici dobili su Savate klub Stubica i Floorbaall klub Hidraulika Kurelja. SK Stubica ponajbolji je hrvatski savate klub, a uz to se pokazao i kao vrhunski organizator savate priredba na najvišem nivou. FK Hidraulika Kurelja uspješno je organizirao dva međunarodna turnira u ovom za Zagorje novom sportu, a postigao je i zapažene rezultate kako u Hrvatskoj, tako i u regiji.

Nagrade najboljim sportašima uručivali su gradonačelnik Grada Donja Stubica, Nikola Gospočić i predsjednik Sportske zajednice Grada D. Stubica, Miljenko Hrenek.

Još članaka iz "Sport"

Facebook