Prethodni članak
Sljedeći članak

[NAJTEŽE TEK SLIJEDI] Bedekovčina spremna za lov na 1. ligu

Uskoro liga za prvaka 2. hrvatske kadetske rukometne lige A 2004. godište


Uskrsni je vikend ponudio odmor od rukometnih uzbuđenja za kadete Bedekovčine. Oni rođeni 2004. godine i mlađi, taman prije Uskrsa dovršili su posao u prvom dijelu natjecanja u 2. hrvatskoj kadetskoj ligi skupina A. I završili su ga izvrsno sa osvojenim 1. mjestom. Dva kola prije kraja u vrlo važnoj utakmici slavili su u gostima kod izravnog suparnika Maksimira Pastela II i već tada je bilo jasno kako će u tzv. ligu za prvaka prenijeti lijepih 6 bodova. U zadnjem kolu stigla je i domaća pobjeda protiv ZG Dubrave, kao potvrda naslova. Trener Denis Mikulec nije krio zadovoljstvo: ''Sa ligaškim djelom natjecanja smo iznimno ponosni, ostvarili smo odličan rezultat i vjerujem nekoliko rekorda. Kroz natjecanje smo sazreli, važne utakmice okrenuli u svoju korist i zasluženo osvojili prvo mjesto. Mene kao trenera u mladim dobnim kategorijama najviše veseli razvoj igrača, izbacili smo početničke pogreške i smanjili broj tehničkih grešaka. Uigrali smo zaista dosta novih stvari i odlično ih primijenili u igri.

Brojke govore za sebe, u 20 kola smo zabili 658 golova, 33 u prosjeku po utakmici od 50 min. Ipak, svjesni smo da najteže tek slijedi, u ligi za prvaka sve su utakmice teške, ima ih samo 6 i svaki bod je iznimno bitan. Motivacije nam ne fali, ne želimo samo ući u prvu ligu, želimo biti prvaci. Vjerujem u svoje igrače da možemo ostvariti nas cilj do kraja.'' A pit prema cilju kreće već ovaj vikend. No, nažalost zbog malo slabije ažurnosti saveza prema klubovima, nismo uspjeli saznati niti tko će uz Bedekovčinu iz skupine A u ligu za prvaka, niti koje tri ekipe dolaze iz skupine B. Naime, nisu ni objavljeni svi rezultati zadnjeg kola, a pored toga nije jasno mogu li u ligu za prvaka uopće ekipe koje se u 2. ligi natječu sa drugom momčadi. Ako ne, onda će uz Bedekovčinu u ligu za prvaka Novska i Gorica, ako ipak da, onda je PPD Zagreb 2 bio siguran, a u zadnjem kolu Novska i Maksimir Pastela II su razigravali za to mjesto. U prvom slučaju Bedekovčina prenosi 6 bodova, a u drugom 4. Slično je i u skupni B gdje su kolo prije kraja na prva tri mjesta bile druge ekipe Sesveta, Ivanića i Rudara iz Ruda.

Ako oni ipak ne mogu u daljnje natjecanje, Bedekovčina će igrati protiv Medveščaka, Poleta i Sloge NK. Sve će to biti poznato već do našeg sljedećeg broja, a ono što je najvažnije je da je Bedekovčina spremna za nastavak, tj. za ligu za prvaka i potvrdu izvrsnih rezultata iz prvog dijela natjecanja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook