Prethodni članak
Sljedeći članak

[NAKON 2 GODINE PAUZE NOGOMET SE VRATIO NA BREZOVU] Reaktivirani Vatrgosac kreće u nove pobjede


Nakon dvije godine pauze Vatrogasac je ponovno aktivirao seniorsku momčad, koja će se ove sezone natjecati u II. ŽNL KZŽ. Lijepa je to vijest za zagorski nogomet. U ovom su klubu nogometno prohodali brojni klasni nogometaši, a najpoznatiji od njih svakako su Damir Krznar i Darko Vukić, koji su ostavili dubok trag u hrvatskom nogometu.

- Moram priznati da mi je jako drago što se Vatrogasac ponovno aktivirao. Bio sam neizmjerno tužan kad se klub ugasio, ovaj klub to apsolutno nije zaslužio. Svjestan sam da je na Brezovi malo ljudi, da nema novaca, ali srećom našla se grupa entuzijasta koja je to ponovno pokrenula. Dok je takvih ljudi živjet će i klubovi. Znam da neće biti lako i uprava će se boriti s brojnim izazovima, ali vjerujem da će predsjednik Josip Krog okupiti oko sebe ljude koji će ustrajati u radu, a isto tako da će općina Sveti Križ Začretje na čelu s Marko Kosom dati svoj obol. I ja sam voljan pomoći, dio svoje karijere sam proveo ovdje i Vatrogascu puno toga dugujem - riječi su Damira Krznara, bivšeg igrača Vatrogasca, kasnije profesionalca Dinama i Intera, koji je danas čelni čovjek nogometne škole NK Dinamo Zagreb.

A Vatrogasac je pokrenuo Začertjanec Josip Krog, nekada vrsni i plemeniti veznjak, koji je na Brezovi proveo niz lijepih godina.

- Iako sam Svetokrišćan, volim ovaj klub i za njega me vežu jako lijepe uspomene. Nisam mogao sjediti skršetnih ruku i gledati kako Vatrogasac pada u zaborav. Okupio sam jednu mladu ekipu oko sebe, većinom od mojih bivših igrača koje sam trenirao, a koji su voljni raditi za klub. Ovu sezonu krećemo sa seniorima, sljedeće godine krećemo s barem jednom mlađom uzrastnom skupinom i veteranima, a za 2-3 godine očekujem da ćemo imati kompletan omladinski pogon, tako da možemo konkurirati za prvu ligu. Mislim da ćemo se boriti za prvu ligu već ove sezone - riješi su novog predsjednika Josipa Kroga.

Naravno velika se pomoć očekuje od općine Sveti Križ Začretje, a poznajući Marka Kosa ona sigurno neće izostati.

- Do sada smo ulagali u infrastrukturu,  a naravno da ćemo pomoći Vatrogascu u natjecanju. Pogotovo ćemo valorizirati rad s mladima. U novom proračunu Vatrogasac će dobiti sredstva koja će mu pomoći u radu - riječi su Marka Kosa.

Vatrogasac će u nove pobjede povesti trener Ivan Grozaj, koji na popisu ima dvadesetak nogometaša.

- Mislim da možemo biti zadovoljni s obzirom da se u hodu okupljamo, a većinu igrača nije u treningu sezonu-dvije. Mislim da ćemo to uz treninge nadoknaditi. Imamo kvalitetnih igrača, dobro se radi, pristup je pošten i mislim da možemo očekivati dobre rezultate - riječi su trenera Grozaja.

Želimo Vatrogascu da se još dugi niz godina uspješno natječe u zagorskom nogometu i da se ovaj klub održi na životu bez većih stresova. Vatrogasac to zaslužuje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook