Prethodni članak
Sljedeći članak

[OKAČIO KOPAČKE O KLIN] Zoran Bunčec: “Ponosan sam na svoju nogometnu karijeru“

Iskreno jako sam ponosan na svoju nogometnu karijeru i zahvalan sam svim svojim suigračima koji su bili uz mene sve te godine – zadovoljan je svojom karijerom Bunčec


Nakon 25 godina igranja nogometa i 20 seniorskih sezona, od aktivnog igranja nogometa oprostio se odlični napadač Mladosti, Zoran Bunčec. Prema prikazanom u ovoj utakmici i ovoj sezoni Bunčec bi imao što za reći i iduće sezone, ali 35-godišnji diplomirani inžinjer elektrotrehnike odlučio se za kraj. Posao rukovoditelja službe za vođenje elektro-energetskih sustava iziskuje puno putovanja po cijeloj Hrvatskoj, a samim time i izbivanja od kuće, a kao obiteljskom čovjeku važno mu je da kvalitetno vrijeme provodi i sa svojom obitelji, pa je ova odluka nekako zapravo i logična, iako „mladostaši“ žale. Bolju priliku od zagorskog derbija za rastanak „plavi devet“ nije mogao zamisliti. Naime Bunčec je i u Mladosti i u Tondachu ostavio snažan trag. Za svoju je Mladost odigrao 15 sezona, ali je i tri proveo u Tondachu, dok je dvije sezone proveo u krapinskom Zagorcu. Impresivna karijera. Pred sam početak utakmice vodstvo kluba mu je pripremilo malo svečanost i darivalo ga sportskom torbom i loptom sa potpisom svih igrača.


A od aktivnog se igranja oprostio na najbolji mogući način, vodećiim pogotkom za svoju Mladost. Otišao je još uvijek prilično moćan, pa ćemo ga takvog i pamtiti. -Emocije su podijeljene. Uz Mladost lijepi sam dio karijere proveo i u Tondachu. Smatrao sam da je ovo idealan trenutak oprostiti se pred domaćom publikom, dok sam još u koliko-toliko dobroj fizičkoj kondiciji. Zbog obiteljskih i poslovnih obaveza donio sam odluku da napuštam ozbiljan seniorski nogomet – izjavio je Bunčec nakon izlaska iz igre u 41. minuti utakmice. Nogometna karijera bila mu je zaista bogata. Kao napadač zabio je puno golova, no nije vodio osobnu statistiku. Jedan je od rijetkih nogometaša koji je igrao u svim „zagorskim gigantima“ Zagorcu, Tondachu i Mladosti. -Teško je izdvojiti neki dio moje karijere. Sva tri kluba za koje sam igrao imaju posebno značenje u mom životu, no iznad svega ipak stoji moja Mladost u kojoj sam proveo 15 sezona. Ponosan sam na veliki broj golova koje sam postigao, a koji su donijeli velik broj bodova i sreću navijačima. Iskreno jako sam ponosan na svoju nogometnu karijeru i zahvalan sam svim svojim suigračima koji su bili uz mene sve te godine – zadovoljan je svojom karijerom Bunčec. U najboljim igračkim danima bilo je i prvoligaških i drugoligaških ponuda. Osim što je bio „stroj za golove“, Bunčec je bio i izuzetno brz i tehnički potkovan nogometaš. Njegovi su se golovi često prepričavali. No Bunčec je odolio čarima profesionalnog nogometa i stavio neke druge prioritete u svoj život.

-U trenutku kad mi se lomila karijera i kad sam trebao ući u profesionalne vode, ja sam se odlučio za fakultet i jedno ozbiljno obrazovanje. Mislim da nisam pogriješio što sam krenuo tim smjerom. Nogometu sam se posvetio koliko sam mogao da paraleno studiram i razvijam poslovnu karijeru. Iako mislim da bi još uvijek mogao igrati županijsku ligu, ja ću se priključiti veteranima svoje Mladosti i igrati za njih koliko mi to obaveze budu dozvoljavale – završio je Bunčec.
Zoranu želimo puno sreće kako u obiteljskom, tako i u poslovnom životu. Ostavio je veliki trag, prije svega u Mladosti, ali i u Tondachu i Zagorcu. Jedan od najboljih zagorskih napadača u posljednjih 20 godina odigrao je svoju posljednju službenu utakmicu, a mi možemo reći samo veliko HVALA na puno dobrih stvari kojih je ostavio iza sebe.

Još članaka iz "Sport"

Facebook