Prethodni članak
Sljedeći članak

OSVRT NA JESENSKI UČINAK: Oroslavje tik do vrha

Prvi dio sezone NK Oroslavje završilo je na odličnom 2. mjestu sa 4 boda zaostatka za vodećom Stražom i 4 boda prednosti pred trećom Stubicom


U iščekivanju nastavka 1. zagorske nogometne lige osvrćemo se na jesenski učinak NK Oroslavje, koje je prvi dio sezone završilo na odličnom 2. mjestu sa 4 boda zaostatka za vodećom Stražom i 4 boda prednosti pred trećom Stubicom. Zanimljivo je da je jedan od samo dva poraza vodeće Straže stigao baš u Oroslavju, a jedna od samo dva poraza Oroslavje je doživjelo u Donjoj Stubici, već u 3. kolu, kada je bilo 2:1 za Stubicu. Prije toga na startu Oroslavčani su stigli do dvije uvodne domaće pobjede, 3:0 protiv Ivančice i 2:0 protiv Straže, a i u 4. kolu u Oroslavju je pao jaki protivnik, bilo je 2:0 protiv Golubovca. U 5. kolu Oroslavje je poraženo kod Zagorca VT 2:3 i bio je to posljednji poraz u sezoni. Od 6. kola kreće serija i to sa novim trenerom na klupi Dragutinom Šalkovićem.

Ovdje sam dužan veliku ispriku dragom prijatelju Dragutinu Šalkoviću i NK Oroslavje. Nažalost podatak o promjeni trenera jednostavno mi je promakao, zagubio se negdje u ''moru'' utakmica i podataka, a što se moglo iščitati iz osvrta na jesenski dio kompletne lige. Ovdje nakon isprike treba naglasiti, a što nije teško niti primijetiti da su rezultati Oroslavja, koji nisu bili loši ni pod bivšim trenerom Antolićem, krenuli uzlaznom putanjom, pa je Oroslavje zadnjih 8 kola jesenskog dijela završilo bez poraza. U 6. kolu kao domaćini u Pregradi Oroslavčani su slavili protiv Pregrade sa 2:1, nakon toga na teškom gostovanju kod Oštrca uslijedilo je neodlučenih 0:0. Problema nije bilo protiv Mladosti MB (3:0), a kod Klanja je stigao novi važan bod (1:1).

Za kraj jeseni 4 pobjede

U zadnja 4 jesenska kola Oroslavje kao da je ušlo u završni sprint i sa 4 uzastopne pobjede učvršćeno je 2. mjesto. U 10. kolu pao je Inkop sa 2:0, pa je u 11. kolu svladan Rudar u Mihovljanu sa 3:2. U zadnjem jesenskom domaćem nastupu Oroslavje je sa 1:0 pobijedilo NK Matija Gubec, a u 13. kolu stigla je još jedna gostujuća pobjeda, 3:1 kod Rudara DZ. Tako je Oroslavje stiglo do ukupno 29 bodova, valja primijetiti da je Oroslavje bilo izrazito negostoljubiv domaćin, sa svih 7 pobjeda i impresivnom gol razlikom 15:1, s tim da je taj jedini gol primljen u Pregradi (tamo je Oroslavje bilo domaćin), pa ispada da u Oroslavju ni jedan gost nije zabio gol.

Ukupno je Oroslavje zabilo 25 golova, a primilo 10. Lista klupskih strijelca sezone trenutno je, moglo bi se reći, kvalitetno raspoređena, tj. nitko se posebno ne izdvaja. Neven Pišković je zabio 5 golova, Goran Mihovljanec i Leo Tuđa po 4. Jurica Grlić i Radovan Šoštarić dodali su po 2 gola, a jednom su se u strijelce upisivali: Matija Hursa, Karlo Kovačić, Lovro Komljen, Božidar Krajcar, Jurica Mustač i Luka Turčić. No, jesen je bila jesen, pauza je velika i bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati proljetni dio i može li Oroslavje zaprijetiti Straži. Nećemo dugo čekati na derbi prvog i drugog, jer već u 2. kolu Oroslavje će u Hum na Sutli, a prije toga ima i neugodno gostovanje kod Ivančice. Dakle, već na samom startu moglo bi biti vrlo zanimljivo.

Još članaka iz "Sport"

Facebook