Prethodni članak
Sljedeći članak

OSVRT NA KADETSKU RUKOMETNU LIGU: Sjajna sezona za Bedekovčinu

Zaista sjajna sezona je iza kadeta RK Bedekovčina (2002. godište i mlađi)


Zaista sjajna sezona je iza kadeta RK Bedekovčina (2002. godište i mlađi). Predvođeni trenerom Filipom Martinićem osvojili su 1. mjesto u 2. hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi – središte. U 26 kola ostvarili su 22 pobjede i 4 poraza, pa su na kraju sezonu završili sa 44 boda, 4 više od Maksimira Pastele 2. Nakon prvih nekoliko kola vidjelo se da su Bedekovčini za vrh glavni konkurenti Medveščak, Maksimir i Ivanić.

U izravnim okršajima Bedekovčina je pobijedila oba puta Medveščak, te Ivanić u gostima, a Maksimir je dva puta izašao kao pobjednik te je ujedno i jedina momčad koju Bedekovčina nije uspjela pobijediti u protekloj sezoni. Trener Filip Martinić se osvrnuo na sezonu: ''Duga i naporna sezona u kojoj je velika većina utakmica bila sa momčadima podjednake kvalitete. Nije bila mogućnost za odlazak u rang više, no mi smo dobro radili i nismo se obazirali na to jer naš plan je da dečke naučimo igrati rukomet, da uvijek daju sve od sebe i da kroz nekoliko godina postanu kvalitetni seniori koji se mogu nositi sa jačim klubovima. U tome smo u ovoj sezoni i napravili neki korak naprijed jer smo nakon skoro 3 godine ponovno ušli u Međužupanijsku rukometnu ligu i našim kadetima omogućili da igraju i u seniorskom rukometu već ove sezone, gdje su svi ostvarili priliku za igru i samim time uvelike popravili svoje igre u kadetskom uzrastu. Svi igrači su pokazali veliko htijenje ove sezone i njihov odaziv na treninge je već standardno u visokom postotku.

Svakako valja istaknuti vanjsku liniju Končić- Turković- Šoštar koja je ukupno postigla preko 300 pogodaka, od kojih je prednjačio Končić sa 196. Oni su možda zabili najviše, no stvarno svi dečki zaslužuju svaku pohvalu, jer nadopunjavali su jedan drugoga i bili međusobno velika potpora.'' – rekao je Martinić i zaključio: ''Definitivno smo svojim radom skrenuli pažnju mnogih ljudi koji prate rukomet i za sad primamo samo pohvale jer smo od ponašanja i prikazane igre na terenu od strane igrača klub koji pohodi lijepi broj gledatelja na svakoj utakmici.''. Što se budućnosti tiče u ova je generacija u srpnju pozvana na turnir u Italiju, gdje će odigrati svoj prvi međunarodni turnir u trajanju od tri dana. Bit će to aktivni odmor od duge sezone i prilika za novo dokazivanje. U narednoj sezoni Bedekovčina se sa ovom generacijom ponovno natječe u 2. HKRL, a kako kaže trener Martinić, cilj je ponovno biti u vrhu tablice, te mlađe kadete 2004. godište čim više afirmirati u kadete da uz 1. Hmkrl igraju i u starijoj konkurenciji. ''Što se tiče seniora, stavljamo malo veći naglasak na njih, nemamo rezultatsko opterećenje još u idućoj sezoni cilj je afirmacija mladih igrača.'' – zaključio je Martinić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook