Prethodni članak
Sljedeći članak

[OSVRT] Vrlo dobru sezonu Stubica završila na 2. mjestu


Vrlo brzo će stići i nove sezona u 1. zagorskoj ligi. No, nekako su još svježa sjećanja na završenu, u kojoj je Stubica osvojila 2. mjesto. Straža je ove sezone izgledala nedodirljivo, pa je 1. mjesto osvojila sa čak 10 bodova prednosti (62), no Stubica je na kraju sa 4 boda prednosti ispred Oroslavja (52-48), sasvim zasluženo osvojila 2. mjesto i okrunila jednu vrlo dobru sezonu. Predvođeni trenerom Zvjezdanom Brlekom, Stubičanci su sezonu išli malo i na japanski pogon. Yuto Kamba je odigrao cijelu sezonu, Tatsuya Hayashi jesenski dio, a Toru Ooyama proljetni. Zanimljivo je da su sva trojica zabila po 5 golova, no može se reći da su uglavnom zadovoljili ukuse navijača. Sasvim su sigurno uveli malo dodatne čari u zagorski nogomet. Kad smo već kod strijelaca Stubice, recimo da je najefikasniji bio Robert Glavač sa 18 golova (3. strijelac lige ove sezone), a 11 je dodao Matija Drempetić, od čega 6 sa bijele točke.

Nikola Pešec vratio se u klub i zabio 8 golova, a onda slijedi spomenuta japanska trojka sa po 5 golova. Stubica je bila inače vrlo efikasna, sa 62 gola, samo 2 manje od Straže, a Brlek možda ne može biti do kraja zadovoljan obrambenim učinkom, jer je obrana primila 41 gol. Stubica je inače u proljetni dio krenula sa 3. mjesta sa 4 boda zaostatka za Oroslavjem, a već u prvom proljetnom nastupu vidjeli smo stubički derbi u kojem je Stubica kao gost sa 1:0 svladala Matija Gubec. Već u slijedećem nastupu nakon 2:0 pobjede protiv Rudara DZ, Stubica je preuzela 2. mjesto, a onda ga i zadržala nakon vjerojatno najzanimljivije utakmice proljeća, u kojoj je kod Oroslavja odigrano 4:4. Stubica je vodila 3:0, Oroslavje okrenulo na 4:3, a onda ipak u završnici Stubica izjednačava, i to iz penala o kojem se i danas govori u zagorskim nogometnim krugovima. U 17. kolu Stubica je dočekala vodeću Stražu i odigrala 0:0, pa je opet pala na 3. mjesto. No, nakon toga slijedi povratak na 2. mjesto nakon pobjede kod Ivančice 3:0. U drugoj uzastopnoj gostujućoj utakmici Stubica je na još jednom teškom gostovanju kod Golubovca odigrala 3:3, a seriju utakmica bez poraza zaključila je 5:1 pobjedom protiv Zagorca VT. Prvi proljetni poraz stigao je u 21. kolu kod Pregrade, koja je slavila sa 4:2, pa je Oroslavje opet preuzeo 2. mjesto.

No, tada stiže nova serija od tri pobjede zaredom, Oštrc 2:1, kod Mladosti MB 3:1 i Klanjec 2:0. U predzadnjem kolu stigao je i 2. poraz na proljeće. Inkop je slavio sa 3:2, a u zadnjem kolu, za potvrdu 2. mjesta Stubica je pobijedila 2:1, na proljeće odlični Rudar M. Stubičanci stoga mogu biti zadovoljni sezonom, a sada se na neki način nameće i uloga jednog od favorita za sam vrh 1. zagorske lige u slijedećoj sezoni.

Još članaka iz "Sport"

Facebook