Prethodni članak
Sljedeći članak

[POBJEDA BEDEKOVČINE] Petrovečki pogodio s 9 metara nakon isteka vremena

13. kolo Međužupanijske rukometne RK Bedekovčina – RK Pavleki 31:30


Seniori RK Bedekovčina u Međužupanijskoj rukometnoj ligi, u 13. kolu dočekali su Pavleke. U prvom dijelu sezone utakmica je završila neodlučenim rezultatom. Gotovo pola prvog poluvremena utakmica protječe u izjednačenom ritmu, do rezultata 9:9, kada Bedekovčina uspijeva napraviti seriju 4:0 i odvojiti se na 13:9.

No, iskusan gost uspijeva do odmora vratiti stvari na početak i u drugo poluvrijeme odlazi se rezultatom 14:14. Nastavak utakmice donosi izjednačeni ritam, no gosti u središnjici preuzimaju inicijativu i odlaze na 20:23, pa i na 24:28. Kada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, uporni domaćin stavlja posebne čuvare na Budića i Zelića, Koprek povezuje nekoliko obrana i na krilima Končića i Petrovečkog Bedekovčina dolazi do izjednačenja u posljednjoj minuti susreta. Pola minuta do kraja utakmice Koprek ima dvije vezane obrane i Bedekovčina ima priliku za pobjedu. Domaći trener zove minutu odmora 16 sekundi do kraja utakmice.

Gosti brane svoj gol presijecanjem igre i presingom na Končiću i Petrovečkom, te Bedekovčina uspijeva doći do deveterca u posljednjoj sekundi utakmice. Vrijeme je isteklo, a Petrovečki je imao posljednji udarac na utakmici preko živog zida sa 9 m. U padu uspio je uputiti udarac pored živog zida i svladati protivničkog vratara na sveopće oduševljenje u dvorani i osigurati nova dva boda mladoj ekipi Bedekovčine. U momčadi Bedekovčine ukupno se 5 igrača upisalo u strijelce od kojih su najviše postigli Končić 12 (druga utakmica u nizu) te Petrovečki 11. U 14. kolu, u posljednjem nastupu Bedekovčina gostuje kod Trnja.

- Utakmica koja je protekla u izjednačenom ritmu, uz izmjene vodstva moje i gostujuće ekipe. Kad su svi mislili da smo potonuli i izgubili svaku šansu za pozitivan ishod uspjeli smo se dići i vratiti u utakmicu. Podjela bodova bila bi vjerojatno realan ishod, no danas nas je htjelo te smo jednim rijetkim pogotkom uspjeli upisati pobjedu i nova dva boda. Čestitke dečkima na ustrajnosti do kraja utakmice i pobijedi - rekao je trener RK Bedekovčina Filip Martinić.

RK BEDEKOVČINA – RK PAVLEKI 31:30 (14:14)

BEDEKOVČINA Dvorana SŠ Bedekovčina; Suci: Josić i Čačić, oba Zagreb GLEDATELJA: 70

BEDEKOVČINA: Novosel, Kranjčec 4, Končić 12(2), Srebačić, Mohač, Jus, Tkalčević, Habulin, Koprek, Sojč 2, Klokočovnik, Ded, Sovec 2, Draganić, Petrovečki 11 ; TRENER: Filip Martinić

Još članaka iz "Sport"

Facebook