Prethodni članak
Sljedeći članak

Preminuo poznati nogometaš (39): Bio je kapetan kluba i reprezentativac


Preminuo je Sol Bamba (39), nekadašnji stoper Leicester Cityja i bivši kapetan Leedsa, potvrdili su iz turskog Adanasporta u kojem je nekadašnji reprezentativac Obale Bjelokosti bio na funkciji tehničkog direktora.

"Našem tehničkom direktoru Souleymaneu Bambi je pozlilo prije utakmice protiv Manise. Odvezen je u bolnicu, gdje je nažalost izgubio bitku za život", potvrdio je klub preko društvenih mreža i izrazio sućut njegovoj obitelji. Iza sebe je ostavio suprugu i četvero djece.

Bambi je prije tri godine dijagnosticiran Ne-Hodgkinov limfom, nakon čega je bio podvrgnut kemoterapijama. Sam je bio rekao da je izliječen od zloćudne bolesti, no turski mediji pišu da je u bolnici završio zbog recidiva bolesti.


Bamba je najveći dio karijere proveo igrajući za Cardiff City (118 utakmica) i Hibernian (80). Karijeru je započeo kao igrač Paris Saint-Germaina, nastupao za mnoge klubove, među kojima su i Leicester City, Leeds i Cardiff City, s kojim je izborio ulazak iz Championshipa u Premier ligu. Posljednje utakmice odigrao je za Middlesbrough.

Za reprezentaciju Obale Bjelokosti odigrao je 46 utakmica i s njom osvojio drugo mjesto na Afričkom kupu nacija 2012. godine.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook