Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRESJEK SEZONE] Mladost na kraju sedma

Uspješna sezona nogometaša zabočke Mladosti u IV. NL-središte Zagreb


Još je jedna uspješna sezona iza nogometaša Mladosti u IV. HNL. osobito njen proljetni dio koji je bio odličan. Nakon pomalo sumorne jeseni, Zabočani su jednostavno eksplodirali na proljeće u kojem su osvojili 29 bodova. Na kraju prvenstva Mladost je sa 45 osvojenih bodova uz omjer od 13 pobjeda, 6 remija i 11 poraza zauzela visoko sedmo mjesto. Mnoge su momčadi mučile muku s efikasnošću, dok Mladost nije imala taj problem.

Sa 66 postignutih pogodaka (40 u proljetnom dijelu) Mladost je druga momčad po efikasnosti u ligi, odmah iza prvaka Vrapča (86 golova). Čak 17 igrača Mladosti upisalo se među strijelce ove sezone, što je san svakog trenera. Bilo je ovo proljeće Nikole Krajačića, koji je sa 17 golova prvi strijelac kluba, dok u ligi dijeli drugu poziciju s Fajdigom iz Vrapča i Lončarevićem iz Moslavine, a prvi je topnik IV. NL-središte Zagreb iskusni i već mogli bismo reći legendarni Tomislav Borovčak, koji je postigao 23 zgoditka. Istovremenom obrana Zabočana primila je 60 golova, što je svakako previše, a u tom su segmentu Zabočani jedanaesti u ligi po uspješnosti. Ne možemo nikako reći da je obrana Mladosti bila loša, već je više bila žrtva ofenzivne orijentacije i atraktivnog napadačkog nogometa, kakav gaji Mladost.

Nakon uvodnog starta i minimalnog poraza u zagorskom derbiju protiv Gaj, slijedila je lijepa serija od četiri utakmice bez poraza, u kojoj je Mladost uzela 10 bodova. Posebno je dojmljivo bilo izdanje protiv prvaka Vrapča, u kojoj je Mladost u potpunosti nadigrali favorizirane momčad iz Zagreba, a krajnja prednost još je jače trebala biti izražena. Ljepotica prvenstva za Mladost ipak je bila utakmica protiv Zeline, koja je završena rezultatom 3:3, a u kojoj je bilo pregršt lijepih poteza, preokreta i zgoditaka. Opći dojam malo je poremetio poraz od visoki Bistre (6:0), no svakako ga je popravila pobjeda protiv viceprvaka Mladosti usred Petrinje od čak 3:1. Sezona nije mogla završiti na bolji način nego visokom pobjedom u zagorskom derbiju protiv Tondacha od 4:1. Bio je to ujedno i oproštaj Zorana Bunčeca od aktivnog igranja nogometa, a četvrti topnik Mladosti ove sezone oprostio se pogotkom od zabočke publike.

Ako je Nikola Krajačić prvo ime proljeća, Vinko Kotarski prvo je ime cijele sezone i svakako najvažniji igrač u rosteru trenera Kovjanića. Ovaj je dvojac bio prvi među jednakima ove sezone. Moramo pohvaliti i Dinu Hrastinskog, koji je još uvijek junior, a zauzeo je standardno mjesto na lijevom boku, gdje igra kao da ima deset seniorskih sezona iza sebe. Dovođenje Marina Knezića i Mihaela Dleska pokazalo se dobrim potezom, kao i povratak Hrvoja Jurine. Ostatak momčadi također je igrao na visokom nivou i ispunio sva očekivanja trenera Kovjanića.

- Bila je ovo jedna vrlo zanimljiva sezona, koju bi podijelio na dva dijela, loša jesen i odlično proljeće. U drugom kolu smo ostali bez Marija Malarića, no kasnije su nam se pridružio Marin Knezić, treninzima se vratio Hrvoje Jurina, što se pokazalo pravim pogotkom. Igrali smo odlično doma i loše u gostima. Iako je cijela momčad odigrala dobro, svakako moram pohvaliti Vinka Kotarskog i Nikola Krajačića koji su bili naši motori prema naprijed. Pred kraj smo imali peh, jer smo ostali bez Marka Deaka, no istovremeno se ozbiljnije priključio Renato Ščapec-Kukina, pa smo na neki način kompenzirali taj hendikep. Sve u svemu bila je ovo na kraju jedna vrlo uspješna sezona, mislim da ju mogu komparirati čak s onom drugom sezonom mog prethodnika Lipovca. Zahvaljujem se svim igračima, stožeru, vodstvu kluba i navijača na podršci – riječi su trenera Mladosti iz Zaboka, Dražena Kovjanića.

16. kolo: Gaj - MLADOST 1:0
17. kolo: MLADOST – Vrapče 1:0 (V. Kotarski)
18. kolo: Dinamo OO – MLADOST 0:1 (Krajačić)
19. kolo: MLADOST – Zelina 3:3 (V. Kotarski, Hrastinski (11m), Krajačić)
20. kolo: Odra – MLADOST 1:2 (Krajačić, V. Kotarski (11m))
21. kolo: Karlovac 1919 – MLADOST 5:3 (Tisanić, Frljužec, Krajačić)
22. kolo: MLADOST – Segesta 3:3 (Krajačić, Kukina-Ščapec, Frljužec)
23. kolo: Croatia – MLADOST 2:1 (Jurina)
24. kolo: MLADOST – Moslavina 6:2 (V. Kotarski 3, Krajačić 2, Bunčec)
25. kolo: Sava Strmec – MLADOST 0:1 (Srebačić)
26. kolo: MLADOST – Samobor 3:2 (Krajačić 2, J. Kotarski)
27. kolo: Bistra – MLADOST 6:0
28. kolo: MLADOST – Gradići 9:4 (Krajačić 4, Bunčec 2, Junior (ag), Frljužec, M. Kotarski)
29. kolo: Mladost (P) – MLADOST 1:3 (Krajačić, Bajs, V. Kotarski)
30. kolo: MLADOST – Tondach 4:1 (Bunčec, V. Kotarski, Kukina-Ščapec, Knezić)

Klupska lista strijelaca

17 Nikola Krajačić
12 Vinko Kotarski
8 Luka Frljužec
6 Zoran Bunčec
3 Mihael Dlesk, Renato Ščapec-Kukina
2 Jurica Kotarski, Dino Hrastinski, Marin Knezić, Marko Srebačić, Patrik Turk
1 Matej Bajs, Marko Belanović, Hrvoje Jurina, Martin Kotarski, Mateo Tisanić, Tihomir Vančina

Još članaka iz "Sport"

Facebook