Prethodni članak
Sljedeći članak

Šest golova i remi u derbiju kola

29. kolo III. NL-centar, GAJ MAČE – Maksimir 3:3


Zanimljivu su utakmicu sa šest golova u derbiju kola III. NL-centar odigrali Gaj Mače i Maksimir. Utakmica je završila remijem, a zanimljivo je da je svih šesto golova postignuto u provm dijelu u nepunih pola sata u periodu od 13. do 42. minute.


Prvu prijetnju za domaće ima Šoštarić u 3. minuti nakon dugog auta Sambola, no puca u blok. Dvije minute kasnije na drugoj strani dobro je iz daljine pucao Mamić, ali malo pokraj gola. Šoštarić ponovno prijeti u 11. minuti, ali ovaj puta Išek branji njegov udarac. U 13. minuti Šoštarić daje jedn loš pas u sredini, Maksimir kreira brzu kontru u kojoj Mamić odlično pronalazi Regvara koji izlazi sam pred Babića i sigurno pogađa za 0:1. Vrlo slična akcija i u 18. minuti, ponovno Mamić da je odličnu loptu za Regvara, no ovaj puta Babić sjajno brani njegov udarac. Minutu kasnije gosti povećavaju vodstvo. Mamić puca s 18 metara, kasni domaći blok, Babić je pokriven i kasno uočava loptu koja odsjeda u mreži za 0:2. No samo dvije minute na drugoj strani loptu gubi Štefić, lopta dolazi do Nikolića koji dobro pronalazi Šabana, a ovaj preciznim udarcem smanjuje na 1:2. Prošle su samo dvije minute do novog pogotka.

Tepšić daje loš pas u sredinu, Maksimir brzo prebacuje na lijevu stranu gdje ubacuje Kondres, lopta dolazi do Mamića koji postiže svoj drugi pogodak za 1:3. U 31. minuti Mazalović odlično otvara Šaban na lijevoj strani, ovaj daje paralelnu loptu za Nikolića kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 2:3. Mogao je Nikolić tri minute kasnije uzvratiti asistenciju Šabanu, no bio je sebičan i pucao je pokraj gola. Šanse se redaju čas na jednoj, čas na drugoj strani, a u 37. minuti odlično s 25 metara puca Hajdinjak, no Babić još bolje brani i odbija u korner. Na poluvrijeme se ipak otišlo neriješenim rezultatom. U 41. minuti Štefić ruši Kovačića u svom kaznenom prostoru, pa Brkić dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Haramustek koji zabija za 3:3.


Tempo je u nastavku dosta pao. Prvu veliku priliku ima Gaj preko Šabana, no njegov udarac zaustavlja greda. Dvije minute kasnije na drugoj strani opasnu kontru kreira Maksimira, no Hodak puca slabo u Babića. Nikolić u 54. minuti izlazi sam pred Išek nakon što ga je odlično pronašao Šoštarić, ali puca pokraj gola. Gosti opasno prijete iz dva slobodnjaka Krznara u 61. i 81. minuti, no Babić uspijeva ukrotiti loptu. Imao je dobru priliku minutu kansije i Regvar, no spetljao se, pa je Babić uspio izbaciti loptu u korner.


Gaj na kraju mora biti zadovoljan remijem iz razloga što je bio oslabljen neigranjem Ristovskog, Cvrtile i Deaka, no unatoč tome uspio je ostati neporažen nakon zaostatka od dva pogotka.

GAJ MAČE – MAKSIMIR 3:3 (3:3)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 250, SUCI: Brkić, Jurišić i De Villa.
STRIJELCI: 0:1 Regvar 13', 0:2 Mamić 20', 1:2 Šaban 25', 1:3 Mamić 31', 2:3 Nikolić 31', 3:3 Haramustek 42' (11m).
GAJ MAČE: Babić, Tepšić (63' Baneković), Sambol, Haramustek, Plehan (83' Postonjski), Šaban, Nikolić, Kovač, Šoštarić (90'+2 Cicnjak), Kovačić (83' Dačnik-Kovačić), Mazalović. TRENER: Marijan Glavica
MAKSIMIR: Išek, Skender, Katona, Kondres, Štefić (57' Ivković), Regvar (87' Radas), Mamić, Hajdinjak (46' Batistić), Lučić, Krznar, Hodak (79' Novak). TRENER: Zoran Santrač

Još članaka iz "Sport"

Facebook