Prethodni članak
Sljedeći članak

Sve važno dogodilo se u prvom poluvremenu

1. ŽNL 21. kolo: Stubica – Oštrc 4:1


U 21. kolu 1. zagorske nogometne lige Stubica je u derbiju dočekala Oštrc. Kako je Klanjec odmaknuo daleko i osigurat će puno prije kraja naslov, nekako se iza njegovih leđa vodi borba za drugo mjesto, a u kojoj sudjeluju i Stubica i Oštrc. Njihov je međusoban dvoboj bio prilika da netko eventualnom pobjedom stekne sitnu prednost. Stubica je u utakmicu ušla sa četvrtog mjesta sa 30 bodova, a Oštrc sa drugog mjesta sa 32 boda.

Golijada u prvih 45 minuta

Prva ozbiljnija akcija domaćina u drugoj minuti donijela je vodstvo. Lovro Markuš je primio loptu malo u protivničkoj polovici na desnoj strani, osvojio je 15tak metara odigrao dupli pas sa Jakovom Kormanom i izašao sam pred Krunoslava Škofa, te lijevom nogom pogodio lijepo suprotan kut za 1:0. Oštrc je prvi puta zaprijetio u četvrtoj minuti, kada je puno prostora ostavljeno za Karla Gregurića, koji to koristi, ulazi u kazneni prostor s desne strane i uz Darija Matušu puca sa 12 metara, ali lopta odlazi preko gola.

A u sedmoj minuti već je 2:0. Opet je Korman sudjelovao u akciji, pa i kada je ostao bez lopte na 25 metara od gola Škofa, opet ju je osvojio i odlično proigrao Luku Gajskog, koji prolazi i Škofa i s lijeve strane pogađa za 2:0. No, u 13. minuti Oštrc smanjuje. Silvestar Habajec se izborio za jednu loptu na lijevoj strani, ubacio pred gol, gdje se najbolje snašao Nikola Latin i glavom pogodio od druge stative za 2:1.

U 21. minuti za Oštrc sa 20 metara pokušava Mihael Mijatović, lopta od nekoga mijenja smjer, no Luka Spudić brani. Na drugoj strani u 22. minuti Markuš izlazi na 18 metara sam pred Škofa, ali se odlučio na lob udarac i prebacio gol. U 23. minuti Gajski ostaje potpuno sam pred Škofom, čisti zicer, ali mu Škof brani. U 28. minuti povratna lopta na 15 metara za Marija Rašića, koji puca iz prve, ali Škof brani.

Nakon desetak minuta bez prilika, u 40. minuti euro gol Ivana Čekolja. Fran Švaljek mu je dao loptu iz svoje polovice na nekih 25 metara iskosa na desnoj strani, a Čekolj iz prve fenomenalnim udarcem pogađa preko Škofa pod prečku za 3:1. Vrlo brzo, u 41. minuti kontra Stubice, sami ostaju Gajski i Rašić, koji na asistenciju Gajskog pogađa za 4:1, rezultat s kojim se odlazi na odmor.

Dosada u nastavku

U nastavak se ušlo sa prilikom gostiju u 51. minuti, kada se dobro u kazneni prostor s lijeve strane ubacio Gregurić, no njegov udarac završio je u vanjskoj strani mreže. Kako je vrijeme odmicalo utakmica je sve više gubila na tempu. U 73. minuti iz daljine je pokušao Henrique Muniz Venancio, ali puca sa 20 metara malo preko gola.

U neimaštini drugog poluvremena izdvajati valja 83. minuti kada su na djelu bili igrači koji su ušli u nastavku. David Bezak našao se u dobroj prilici za goste, no golman Leon Benko, koji je također ušao u nastavku obranio mu je udarac iz blizine,

U 86. minuti Gregurić je ubacio s lijeve strane, no lopta je preletjela sve, pa Benko niti nije imao potrebe za intervencijom. Zapravo su svi sudionici utakmice negdje na sredini drugog poluvremena shvatili da je utakmica odlučena i nekako spontano ili ne, nastavak pretvorili u jednu jako dosadnu priču. Stubica je došla do pobjede, koju je osigurala u prvom dijelu i kojom se probila na drugo mjesto.

1. ŽNL, 21. kolo

STUBICA – OŠTRC 4:1 (4:1)

SUCI: Komorski, Kumpar, M. Lukec; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Markuš 2', 2:0 Gajski 7', 2:1 Latin 13', 3:1 Čekolj 40', 4:1 Rašić 41'

STUBICA: Spudić (75' L. Benko), Švaljek, Matuša (26' Matheus), Čekolj, Vlahović (54' J. Benko) (Kucljak), Rašić, Gajski, Đurinec, Venancio, Markuš (64' Pešec), Korman; trener: Zlatko Koletić

OŠTRC: Škof, Draganović (63' Simić), Mijatović, Novosel (63' Filipec), Marković, Habajec, Gregurić, Črnjević, Benčić, Latin (75' Bezak), Kahlina; TRENER: Željko Deak

Još članaka iz "Sport"

Facebook