Prethodni članak
Sljedeći članak

[TONDACH-ZELINA] Zelina slavila u Bedekovčini

4. NL SREDIŠTE 29. kolo: Tondach – Zelina 1:4


U 29. kolu 4. NL središte Tondach je u Bedekovčini dočekao Zelinu. Očekivala se zanimljiva utakmica u predzadnjem kolu zanimljive sezone u kojoj se Zelina bori za jedno od prvih 5 mjesta koje vode u 3. HNL Zapad. Za to se mjesto bori i Gaj iz Mača, koji je u isto vrijeme dočekao Dinamo Odranski Obrež, pa je Tondach mogao i pomoći Gaju, koji za Zelinom zaostaje bod. Ovo je bio zadnji nastup i uspješnoj sezoni za Tondach pred svojim navijačima, pa je i s te strane postojala želja za što boljim rezultatom i dojmom. No, ovaj puta nije išlo.

Frtalj u završnici prvog dijela vratio nadu

U vrlo ranoj fazi Zelina je stigla do vodstva. U 4. minuti prvu priliku imao je Tondach, kada je Marko Mlinarić ubacio s desne strane, a Filip Merlin zamalo ostao prekratak, pa njegov udarac glavom odlazi paralelno sa korner crtom. U istoj toj minuti na drugoj strani Florijan Ovčar se probio po desnoj strani i sa korner crte vrati povratnu na kapetana Tomislava Borovčaka, koji iz prve snažno pogađa uz samo desnu stativu Leona Volodera za 0:1. Nakon toga domaćini pokušavaju kontrolirati loptu, no dosta griješe u završnim pasovima, a drugi ozbiljniji izlet pred njihov gol Zelina pretvara u 0:2. U 12. minuti po lijevoj strani se probio Juan Manuel Saez i oštro nabacio u sredinu, gdje je opet najbrži Borovčak i zakucava sa par metara loptu u mrežu za 0:2. Domaćini nešto pokušavaju iz prekida. U 16. minuti imaju indirektni udarac, sa 25 metara.

Franko Borovčak kratko daje za Marija Čehulića, koji pogađa živi zid. U 21. minuti nakon kornera domaćina stvorila se gužva, a akciju je lob udarcem glavom završio Borovčak, no Ivan Jurić-Bare na golu Zeline lagano hvata loptu. U 25. minuti Hrvoje Jančetić efektno i efikasno prosljeđuje na desnoj strani loptu za Ovčara, koji trči prema golu. Prati ga Robert Jurina, ali ga ne sustiže, pa stvar mora obranom spasiti Voloder. Na drugoj strani u 35. minuti Mlinarić puca iz okreta sa 20 metara, preko gola. U 38. minuti opet je Ovčar pobjegao obrani domaćina, i kada je trebao zabiti, daje za Borovčaka, koji je u zaleđu. I onda, u 44. minuti, odlična duga lopta Čehulića na desnu stranu za Karla Frtalja, koji ju prima, ulazi u kazneni prostor i pogađa uz samo desnu stativu gola gostiju za 1:2 i povratak u utakmicu.

Zelina u nastavku potvrdila pobjedu

U nastavku, već u 47. minuti prema golu domaćina od centra se spustio Patrick Cetina, ali je sa 20-tak metara pucao preko gola. U 55. minuti za Zelinu je udarac iz slobodnjaka isprobao Ivan Penava, ali puca preko gola. U 56. minuti jedna od rijetkih prilika domaćina u nastavku. Čehulić daje desno za Frtalja, koji ubacuje, a Mlinarić puca iz prve, no preko gola. U središnjici nastavka dominacija gostiju. U 60. minuti iznenada sa 25 metara poteže Cetina, ali preko gola, a u 61. proigran je vrlo dobro Ivan Horvat, koji sa 10-tak metara puca pored gola. U 62. minuti iz slobodnjaka Penava puca preko gola, a minutu kasnije Borovčak je mrvicu prekratak u jednom skoku, pa glavom samo prosljeđuje loptu. Ovčar smiruje dobro jednu dobru loptu u 67. minuti, daje za Stjepana Mikulineca, koji puca pored gola.

No, inicijativa gostiju u gol je pretvorena u 70. minuti. Opet je desnu stranu probio odlični Ovčar i zavrnuo pred gol, gdje za svoj hat-trick pogađa Borovčak. Kapetan Zelina je pokušao i dvoje minute kasnije, a li ovaj puta njegov udarac sa 20 metara Voloder brani. No, golman Tondacha bio je nemoćan u 83. minuti, kada je desnu stranu probio, a tko drugi nego Ovčar, ovaj puta i sam završivši akciju za 1:4. U samoj završnici dva pokušaja domaćina. U 86. minuti Franko Borovčak sa 25 metara iz slobodnog udarac puca preko gola, a u 88. minuti puca Mlinarić, a Zlatko Palčić peto odbija u korner, iz kojega nije bilo opasnosti po Zelinu. Tako se Tondach od domaćih navijača oprostio porazom, koji nije učinio nikakvu štetu na ukupni dojam, da je ovo vrlo dobra sezona za Tondach, koju će završiti zagorskim derbijem u Zaboku u zadnjem kolu u nedjelju.

Drago Bartolić, trener NK Tondach: ''Čestitam Zelini na zasluženoj pobjedi, a posebno Tomislavu Borovčaku, koji je najbolji igrač lige.''

Tomislav Borovčak, kapetan NK Zelina: ''Još smo u borbi za taj vrh tablice i ulazak u 3. ligu. Ovo je bilo jako teško gostovanje i jako bitna pobjeda. Super smo to odradili, svaka čast dečkima, i čestitam i domaćinima na fer i korektnoj igri.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook