Prethodni članak
Sljedeći članak

[TOP 12] Od dvanaest najboljih stolnotenisača Hrvatske, čak četvero ih dolazi iz Zagorja

U Zaboku održano turnir TOP-12 najboljih kadeta Hrvatske u stolnom tenisu


U organizaciji STK Zabok u dvorani Elektre održan je TOP-12 turnir, na kojem su nastupili najbolji kadeti Hrvatske u stolnom tenisu. Veseli činjenica da od 12 najboljih stolnotenisača čak tri dolaze i Zaboka, a kako je pravo nastupa na ovom elitnom turniru zavrijedio i Moreno Stanišić iz Stubaka, Hrvatsko zagorje imalo je četiri predstavnika ili trećinu u odnosu na ostatak Hrvatske. To samo govori kakav se stolni tenis igra u Hrvatskom zagorju i kakav je to rasadnik talenta u ovom zahtjevnom sportu.

Pobjedu na zabočkom turniru odnio je stolnotenisač Pule, Leo Vekić, s omjerom pobjeda i poraza od 9-2. Malo je to iznenađenje jer je Vekić četvrti na rang listi. Prvoplasirani s rang liste, Roko Meter, morao se zadovoljiti drugim mjestom s omjerom 8-3, a isti je omjer imao i stolnotenisač Zaboka Mislav Posavec, koji je na kraju bio treći. Mislava je druga pozicije koštao poraz od Leonarda Petrovića, koji je na kraju bio sedmi. Prvi je dan zaredao četiri pobjede, a zatim poraze od Vekića, Metara i Petrovića. No drugi je dan dobio sva četiri meča, između ostalog i onaj protiv drugoplasiranog s rang liste, Luke Zlatkova, što mu je na kraj donijelo treću poziciju.

Roko Rožić je s omjerom 4-7 osvojio osmo, Hrvoje Martinec imao je omjer 2-9 što mu je bilo dovoljno za 11. mjesto, dok je Moreno Stanišić bio posljednji, dvanaesti, s omjerom 1-10. Svakako vrijedi istkanuti da je Martinec jednu od svoje dvije pobjede ostvario protiv Roka Metera.

Još članaka iz "Sport"

Facebook