Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljiva Straža pobjedom došla do velike prednosti

1. ŽNL 15. kolo: Straža – Oroslavje 5:0


Već drugo kolo proljetnog dijela prve zagorske lige ili 15. kolo gledajući cijelu sezonu donijelo je derbi susret dvije vodeće ekipe. Vodeća Straža je u Humu na Sutli dočekala je drugoplasirano Oroslavje. U proljetni dio Straža je ušla sa 4 boda prednosti, a nakon prvog nastupa ta se prednost povećala na 6 bodova, pa je pobjeda domaćina u ovoj utakmici mogla donijeti veliki bijeg Straže. Oroslavje je pak tražili svoju šansu za pobjedu kojom bi borbu za sam vrh učinilo zanimljivijom.

Straža u završnici poluvremena do 2:0

Odmah od samog početka vidjelo se da će to biti tvrda i čvrsta utakmica, dva spremna protivnika. Nakon ispitivanja snaga prvi udarac uputili s gosti u 9. minuti, kada je iz slobodnog udarca sa 25 metara dosta iskosa preko gola pucao Mario Šimić.

U 10. minuti na drugoj strani san se po desnoj strani probio Karlo Leško, ali je i njegov udarac otišao preko gola. U 16. minuti David Drašković je gotovo s centra iz slobodnjaka nabacio na Davida Janžeka, koji pokušava u padu iz teške situacije, ali preko gola.  U 18. minuti na drugoj strani nakon pritiska na obranu Goran Mihovljanec, krade loptu koja se odbija od zemlje negdje oko ruke Igora Križanca. I glavni sudac Ivan Kumpar pogledom je tražio pomoć pomoćnika Domagoja Filka, no zviždaljka se nije čula. U 20. minuti Goran Jaković je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara ali puca pored domaćeg gola. U 23. minuti Dario Špoljar se odlično probio po desnoj strani, vrati za Bornu Vidiček, koji sa 18 metara puca po sredini gola pa Hrvoje Hursa upisuje prvu obranu. U 30. minuti na drugoj strani Jaković nabacuje a Goran Mihovljanec puca. Ivan Novak brani, tj. odbija u korner, ankon kojeg brani i udarac Lea Tuđe.

U 36. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane Janžek puca glavom pored gola. I onda u 38. minuti najbolja akcija do tada, koja odmah donosi prednost Straži. Leško na desnoj strani u kaznenom prostoru čuva loptu i lukavo čeka dolazak Janžeka, daje mu petom, ovaj se probija nekoliko metara i daje povratnu za Marka Strabića koji iz prve pogađa za 1:0. U 43. minuti Oroslavje prijeti iz kornera, no u skoku Luka Turčić pogađa Tuđu, a odbijenu loptu Mario Šimić šalje preko gola. I onda u 45. minuti sučeve nadoknade Dubravko Žolek s centra nalazio Janžeka, koji je ostao potpuno sam i zaboravljen na 20 metara. Okreće se, radi 2 koraka i precizno pogađa za 2:0.

U nastavku Straža do visoke pobjede

U nastavku, već u 48. minuti kazneni udarac za Stražu. Po desnoj strani se probio Janžek, nabacio, a lopta pogađa jednog obrambenog igrača gostiju u ruku. U 49. minuti sa 11 metara siguran je Leško za velikih 3:0. Na drugoj stranu u 50. minuti, dugo su na 20-tak metara od domaćeg gola kombinirali Leo Tuđa i Neven Pišković, koji na kraju puca, no golman Ivan Novak je siguran. U 52. minuti nakon prekrasne akcije Straža rješava pitanje pobjednika. Vidiček je sjajno na lijevoj strani izbacio Špoljara, koji se probija nekoliko metara i vrača oštru na drugu stativu, gdje u punoj brzini dolazi Janžek i zakucava za 4:0. No, tu nije kraj problemima za goste.

U 59. minuti Špoljar po desnoj strani ulazi u kazneni prostor, obrana ga ruši i Kumpar opet pokazuje na bijelu točku. Ovaj puta puca Janžek i već je 5:0. Za goste u 62. minuti pokušava Pišković sa 20 metara, ali  ne zahvaća loptu najbolje, pa veće opasnosti nema. Nakon toga ipak manje uzbuđenja. U 75. minuti Špoljar puca sa 20 metara, Hursa brani. U zadnjih desetak minuta i jedni i drugi čekali su da utakmica završi, a kada je sudac označio kraj, moglo je početi veliko slavlje, jer prednost Straže sada je čak 8 bodova pred Stubicom, koja je preskočila Oroslavje.

Miljenko Kunštek, trener NK Straža:


''Za nas vrlo teška utakmica pogotovo u prvih 20 minuta, dok nismo ušli u nju. Kao da nas je na početku sputao malo grč uslijed važnosti utakmice, ali kad smo se digli pokazali smo da smo zasluženo na vrhu ljestvice, ali i svu lepršavost nogometne igre.''

Dragutin Šalković, trener NK Oroslavje:


'' Teško je bilo što reći. Mi smo dobro izgledali skoro 40 minuta. mi smo bili ti koji smo bili opasniji. No, dva gola u zadnjih 5-6 minuta, pogotovo drugi u samoj završnici poluvremena, ankon greške, gdje smo loše suzili teren, su bile previše za nas. Čestitam Straži, koja je sada, ja mislim osigurala i prvo mjesto, sasvim zasluženo. Mi imamo teški raspored, čekamo Stubicu, pa idemo u Golubovec i pokušat ćemo se boriti za 2. mjesto.''

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook