Prethodni članak
Sljedeći članak

[VAŽNA UTAKMICA] Bistričanci preokretom do pobjede

1. ŽNL 14. kolo: Mladost MB – Oštrc 2:1


Proljetni dio sezone u 1. zagorskoj ligi Mladost iz Marije Bistrice otvorila je utakmicom protiv Oštrca. Vrlo važna je to bila utakmica i za jedne i za druge. Za Mladost je posebno zanimljivo otvaranje sezone, jer u prva 4 kola ima 3 domaće utakmice, i to u 4. kolu protiv zadnjeg Inkopa, pa start može jako odrediti daljnji put Bistričanaca, koji ne bježe previše od opasne zone. No, i Oštrc je pred kraj jeseni upao u rezultatsku krizu pa je u proljeće ušao sa 8. mjesta i sa 16 bodova, odnosno samo 3 više od Mladosti, koja je držala 10. mjesto. Dakle, ni Zlatarščanima poraz se nije morao po glavi kao opcija. No, jedni i drugi nikako nisu mogli pobijediti.

Na odmor sa 1:1

Vrlo neobičan početak utakmice, gdje smo u 2. napadu domaćina vidjeli čak 5 kornera zaredom. Bilo je tu svega. Nabacivao je Matija Čukman, a pucali su u Mouhcine Rhadi i Dalibor Strugar i Mihael Belko. No sve je završavalo u bloku ili je Jurica Šoštarić branio. Na kraju je pucao i i sam Čukman, ali Oštrc se izvukao. Gosti su prvi puta zaprijetili u 8. minuti, također iz kornera. Igor Vidović-Popek pucao je pored gola. U 9. minuti domaćini su izveli akciju preko Belka i Rhadija, a završavaju Strugar udarcem preko gola. U 13. minuti gosti dolaze u vodstvo. Po lijevoj strani se probio Mihael Škrlec, i iako ga je pratilo nekoliko igrača, svima se othrvao i iskosa sa par metara pogodio drugi kut za 0:1. Nakon toga Mladost preuzima konce igre u svoje ruke.

U 16. minuti Darko Benko šalje jednu svijeću pred gol Oštrca, a Rhadi sa 12 metara puca u Šoštarića.  U 22. minuti Andrija Pisk puca sa 25 metara preko gola, a u 25. Rhadi u blok, sa slične udaljenosti. U 28. minuti Frajtak se lijepo probio po lijevoj strani, dao za M. Čukmana, koji nabacuje opet na Frajtaka, a ovaj puca glavom pored gola. I u 30. minuti izjednačenje. M. Čukman i Pisk su razigrali na sredini terene, lopta je došla do Rhadija, na lijevoj strani. On je pucao po zemlji, uz stativu ali ne prejako, no Šoštarić je loše reagirao i lopta uz prvu stativu nekako ulazi u gol za 1:1. U 33. minuti Kristijan Habuš puca za domaćine, ali preko gola, a u 42. minuti Pisk se izborio za jednu loptu na lijevoj strani, dao povratnu za Belka, čiji udarac Šoštarić brani.

Filip Tomurad zabio za sva tri boda domaćina

U nastavku, u prvom napadu prijete gosti, ali Matija Kesak je na desnoj strani bio neodlučan, pa je golman Kristijan Škvorc odbio u korner, iz kojeg nije bilo veće opasnosti. U 48. minuti, na centru jednu loptu gubi Rhadi, koji traži prekršaj, no sudac samo odmahuje, pa kontru gostiju vuče Škrlec i daje za Davora Lajšića, koji iz vrlo dobre pozicije sa lijeve strane sa 10-ak metara puca preko gola. Domaćini prvi udarac u nastavku upućuju u 50. minuti.

S 20 metara pokušao je Belko, ali po sredini u Šoštarića. U 52. minuti Jurica Čukman propušta odigrati za Belku u dubinu, pa Oštrc ima kontru, koju udarcem preko gola sa 25 metara završava Lajšić. U 55. minuti lijepa lopta na desnu strani za Marija Beljaka, koji je ušao par minuta prije. Zavrnuo je loptu pred gol, ali je Škvorc u zadnji čas odbio u polje.  U 72. minuti Pisk puca sa 25 metara u Šoštarića, iako je možda bilo i boljih rješenja. Oštrc je u završnici malo pao u snazi, no domaćin to ne koristi za neke bolje prigode. Rhadi nekoliko puta predugo drži loptu, a Oštrc je u 80. minuti zaprijetio iz kontre, ali je Filip Tomurad otklonio opasnost ispred Beljaka, baš kao i dvije minute kasnije. No, u 86. minuti inicijativa domaćina urodila je plodom. Rhadi se probio po lijevoj strani i izbori prekršaj, iskosa na 40 metara. Nabacio je Frajtak, a Tomurad sjajno zakucao glavom za zasluženih 2:1. Tada pokušava Oštrc, ali bez konkretnih prilika. Na drugoj strani u 90. minuti najprije Gabrijel Čukman prolazi po lijevoj strani i puca pored gola, a u prvoj minuti nadoknade Rhadi i Čukman ne uspijevaju završiti vrlo povoljnu akciju. I u završnici skoro to plaćaju. U 2. minuti nadoknade Danijel Mijatović je krenuo prema Škvorcu, s leđa ga prati Benko, Mijatović pada i gosti traže kazneni udarac.

No, sudac Zdravko Fotivec samo odmahuje rukom. I nakon toga Tomislav Labaš je imao lijepu prigodu, ali pucao preko gola. Tako Mladost dolazi do pobjede, a ostaje pitanje zašto je Oštrc na 1:1 prepustio inicijativu, a u samoj završnici kod negativnog rezultata pokazao da može stisnuti.

Mario Žepek, trener NK Mladost MB:


''Tvrda utakmica, koja je na kraju završila našom pobjedom. Sve je nešto bilo na ho-ruk, ali mislim da je bolja ekipa na kraju pobijedila''

Ivica Jurinec, trener NK Oštrc:


''Rastrgana utakmica, po vrlo lošem terenu, po meni realni rezultat bi bio neodlučen. Oštećeni smo za čisti penal. Na kraju čestitam domaćinima na pobjedi. Naši suci nažalost misle da se nogomet igra zbog njih, a ne zbog navijača i igrača.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook