Prethodni članak
Sljedeći članak

[VELIK USPJEH] Luka Vrančić treći puta zaredom prvak županije u stolnom tenisu

U Oroslavju održano pojedinačno Prvenstvo KZŽ u stolnom tenisu


foto: Najbolji u pojedinačnom dijelu natjecanja

Glavni trener STK Zabok i jedan od ponajboljih hrvatskih trenera, Luka Vrančić, po treći je puta prvak županije u stolnom tenisu. On je u finalu s 3:1 savladao povratnika Luku Cvetka, koji je zbog obaveza na fakultetu dvije godine izbivao od odigravanja liga i turnira. U boj za prvaka županije ušlo je četrdesetak stolnotenisača iz svih zagorskih klubova, a polufinale su izborila četiri stolnotenisača Zaboka, koji su riješavali pitanje najboljeg u županiji, ali i u klubu. Poput finala i polufinala su bila poprilično zanimljiva, a na momente i dramatična. Oba polufinala su odigrana na pet setova, a Cvetko i Iveković tri su od pet setova riješavali na prednost od dva poena. Iveković je čak poveo s 2:0, no Cvetko je izvukao ovaj meč na svoje bogato iskustvo. A iskustvo je presudilo i u polufinalnom dvoboju Tuđe i Vrančića.

Paralelno je odigrano i prvenstvo županije u igri parova gdje su prvaci županije postali David Iveković i Roko Ružić iz STK Zabok, koji su u finalu nadvisili svoje klupske kolege Luku Vrančića i Ivana Tuđu. Treće mjesto podijelila su dva para Zagorca, Krešimir Puljko i Neven Spaček, te Aron Štefanko i Ivan Horvat.

Uzorni domaćin završnice bio je STK Stubaki iz Stubičkih Toplica. Nagrade najboljima dijelili su gradonačelnik Grada Oroslavja Emil Gredičak i predsjednik stolnoteniskog saveza KZŽ, Branko Krkalo.


foto: Najbolji u igri parova

Rezultati

Polufinale:

David Iveković – Luka Cvetko 2:3 (11:7, 14:12, 9:11, 10:12, 10:12)

Ivan Tuđa – Luka Vrančić 2:3 (8:11, 11:9, 5:11, 15:13, 4:11)

FINALE: Luka Cvetko – Luka Vrančić 1:3 (13:11, 8:11, 6:11, 9:11)

Konačni poredak:

  1. Luka Vrančić (Zabok)
  2. Luka Cvetko (Zabok)
  3. David Iveković i Ivan Tuđa (oba Zabok)

Još članaka iz "Sport"

Facebook