Prethodni članak
Sljedeći članak

[ VIDEO ] Hrabri i karakterni Zabok slavio protiv Cedevite


U dramatičnoj utakmici, prepunoj obrata, košarkaši Zaboka po prvi puta su u povijesti savladali Cedevitu. Na kraju je bilo 74:72, za hrabre i karakterne košarkaše Ivana Tomasa, koji su veliku potporu imali u petstotinjak gledatelja koji su kraj utakmice dočekali na nogama. Velika je to pobjeda koja će zasigurno puno značiti kako igračima, tako i treneru Ivanu Tomasu, koji u svojoj debitantskoj sezoni pokazuje veliku kvalitetu.


Početak nije odavao takav rasplet. Gosti su preko raspoloženih Vitalija i Buljevića vrlo brzo stigili do osam koševa prednosti (2:10), već na ulazu u 3. minutu. Zabok je imao tek raspoložene Radovčića i Tomasa, no oni nisu mogli sami. Nakon polaganja Perkovića u 8. minuti gosti imaju +11 (13:24), no Galić i Jambrović uspjeli su smanjiti tu prednost na 18:24, na kraju druge četvrtine.


Drugu četvrtinu tricom je otvorio raspoloženi Luka Tomas (21:24), a Jambrović je na ulasku u 12. minutu vratio stvari na početak (24:24). Do 17. minute Zabok je bio u egalu, a onda su domaći zaredali par pogrešaka, koje je s dvije trice kaznio Jordano (34:42), no uzvratio je dalekometnom paljbom i Anzulović, pa su gosti na „veliki odmor“ otišli sa pet koševa viška (37:42).


Jordano je nastavio seriju tricu i u nastavku (37:45), no uzvratio mu je s pet uzastopnih koševa Radovčić (42:45) i Zabok se opet vratio u igru. U 28. minuti Tomas polaže za 53:53, no gosti uzvraćaju serijom od 7:0 u koju je pet koševa ugradio Vitali i opet Cedevita ima finu prednost (53:60), srećom za domaće Tomas pogađa tricu i u zadnjih deset minuta ulazi se rezultatom 56:60.


Tricama Tomasa i Galića Zabok u 32. minuti prelazi u vodstvo (62:60). No vrlo brzo uzvraćaju tricom Bošnjak, a onda pod košem Buljević i i gosti prelaze u novo vodstvo (62:65). U 35. minuti nakon trice Perkovića ta se njihova prednost popela na +6 (64:70), a da nevolja bude veća nakon dva faula uzastopna faula u napadu zbog pet osobnih pograšaka igru je napustio Radovčić. No onda je Zabok postavio zonu, razigrao se do tada nevidljivi Batur, koji cijeli tjedan nije trenirao zbog ozljede i Zabok se počeo vraćati. Uz pomoć fantastične podrške navijača Zabok preko raspoloženog Batura radi seriju od 10:0 i minutu i 18 sekundi prije kraja utakmice ima vodstvo 74:70. U dvorani je nastao delirij. Jordano polaže 44 sekunde prije kraja (74:72), Batur 20 sekundi prije kraja promašuje ulaz, no zakucavanje Baje ostaje na košu, Batur uzima skok i veliko slavlje Zaboka moglo je početi. Žuti su ovu veliku pobjedu podijelili s navijačima koji su im doslovno bili šesti igrač.


Zabok su u pobjedi predvodili Krešimir Radovčić i Luka Tomas. Tomas je upisao 16 koševa uz 4 skoka i 3 asistencije, a Radovčić 16 koševa uz 3 skoka. No bila je ovo prije svega pobjeda karaktera i momčadi. Kod gostiju Lovro Buljević je upisao 16 koševa uz 5 skokova, a Antonio Jordano 15 koševa uz 5 asistencija.

Još članaka iz "Sport"

Facebook