Prethodni članak
Sljedeći članak

[VRAPČE – GAJ MAČE] Gaj srušio lidera u uzbudljivoj završnici

28. kolo IV. NL-središte Zagreb, Vrapče – GAJ MAČE 2:3


Mali podvig napravili su nogometaši Gaja i slavili su na gostovanju kod novog prvaka lige, Vrapča, rezultatom 3:2. Bila je to jedna prilično zanimljiva i uzbudljiva utakmica u kojoj je domaćin imao više od igre, ali hrabro srce Gaja presudilo je pobjednika.

Gaj je iznenadio domaćina visokim presingom na početku utakmice, a dvije dobre prilike propustili su Kipa i Kresonja. U 24. minuti gosti vode. Vinčić daje upotrebljivu loptu za Iskrića koji ulazi u kazneni prostor gdje ga ruši Radanović, pa sudac Matijašec pokazuje na kazneni udarac. Lopta uzima sam Iskrić i rutinirano zabija za 0:1. I onda su mreže mirovale sve do 78. minute, iako je na obje strane bilo uzbuđenja. Fajdiga je izveo korner,lopta je dugo putovala po šesnaestercu dok nije došla do Kralja koji ju je u pokušaju izbijanja spremio u vlastitu mrežu za 1:1. Sedam minuta kasnije gosti ponovno vode. Benčić je probio stranu i ubacio za Iskrića, koji daje povratnu za Blageca, a ovaj desnicom efektno zabija za 1:2. U drugoj minuti sudačke nadoknade Čibarić je nanizao tri igrača Gaja, a onda idealno poslužio Fajdigu koji iz kosa s desne strane precizno pogađa za 2:2. Činilo se da će tako i završiti, ali tek što se krenulo s centra Gaj je izborio korner.

Izveo ga je Kreber, lopta dolazi do Kralja koji idealno pronalazi svog „suborca“ Suntešića, a ovaj s pet metara efektno pogađa za veliko slavlje Gaja i konačnih 2:3.
Ovom pobjedom Gaj je ponovno u igri za plasman u III. HNL. U idućem kolu u subotu 25.5. Gaj na svom travnjaku dočekuje Dinamo iz Odranskog Obreža. Ne sumnjamo da će tribine u Maču biti poprilično pune.

Još članaka iz "Sport"

Facebook