Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZABOK SE BORIO DO KRAJA] Cibona slavila u uzbudljivoj završnici

Puna dvorana nekoliko je minuta pljesakala igračima Zaboka


Zabok je još jednom namučio Cibonu, no zabočkim „žutima“ je ponovno u završnici nedostajalo malo koncetracije i sreće da naprave senzaciju, pa su Zagrepčani „dvokorakom“ izborili polufinale play offa. Na kraju je na semaforu stajalo 79:85, a Zabok je doslovce do zadnje minute bio u igri. Cibosi su bolje i agresivnije otvorili i poveli 0:4, no raspoloženi Jambrović po prvi puta domaće dovodi u vodstvo u 4. minuti (10:7), nakon što je uspješno položio i pogodio dodatno slobodno bacanje. Nakon trice Batura u 7. minuti Zabok je imao +5 (14:9). Gosti su to vodstvo vrlo brzo anulirali i tricom Bilonovca poveli (17:18), no poslije dvije dobre reakcije Prolete u napadu i polaganja Radovčića sa sirenom, Zabok nakon prvih deset minuta ima minimalno vodstvo (24:23). Do 16. minute Zabok je imao vodstvo (33:29), no onda dolazi do pada u igri domaćih. Markota tricom u 18. završava seriju Cibone od 9:0 (33:38), da bi gosti na veliki odmor prenijeli tri koša viška (38:41), ponajviše zahvaljujući dobroj igri Marka Ljubičića.


Početkom treće četvrtine dolazi do pada u igri Zaboka. Rogić režira, a Gilbert i Krešimir Ljubičić lako probijaju domaću obranu, pa Cibona na ulasku u 15. minutu ima dvoznamenkasto vodstvo (44:54). Zahvaljujući dvije trice Tomasa i jedne Anzulovića, Zabok u zadnjih deset minuta ulazi sa 7 koševa manjka. Tada trener Tomas iznenađuje goste pokretljivom zonom koja itekako donosi ploda. Radovčić, Jambrović i Ćutuk rade seriju od 7:0 i 33. minuti stvari su na početku (66:66). Cibonin post prekida iskusni Markota, no Zabok odgovara novom serijom od 5:0, pa nakon trice Tomasa u 35. minuti vodi 71:68. U posljednje četiri minute ušlo se rezultatom 74:71, no s nekoliko pogrešaka Zabok vraća Cibonu u život. Nakon trice Pilepića koja je zaključila seriju gostiju od 7:0, na ulasku u 38. minutu na semaforu je stajalo 74:78. Tračak nade minutu i 20 sekundi prije kraja vraća Anzulović (79:81), a Batur nakon toga promašuje tricu za vodstvo samo 40 sekundi prije kraja. S druge strane na asistenciju Pilepića polaže Novačić (79:83), Batur iz izvođenja sa strane nakon minute odmora baca loptu ravno u ruke Novačiću, koji ne ide na koš, a 13 sekundi prije kraja Bilinovac s linije slobodnih bacanja postavlja konačnih 79:85 i odvodi svoju momčad u polufinale play offa.


Unatoč poraza puna dvorana ispratila je igrače Zaboka veliki aplauzom, za puno dobrih stvari koje su napravili u ovoj sezoni. Sa 16 koševa i po 5 skokova i aistencija Zabok je predvodio Krešimir Radovčić, koji se nažalost tri minute prije kraja utakmice ozlijedio. Ivan Batur i Patrik Jambrović pridružili su po 14 koševa, s time da je Jambrović 9 puta uspješno skočio i 3 puta asistirao, dok je Batur pridružio 4 skoka i 6 asistencija. Luka Tomas ubilježio je 12 koševa uz 4 skoka. Goste je prema pobjedi predvodio Roko Rogić sa 16 koševa i po 5 skokova i asistencija, iskusni Damir Markota upisao je 11 koševa, a Marin Rozić je uz 10 koševa ubilježio i 7 koševa. Po 10 koševa postigli su i Krešimir Ljubičić i Igor Marić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook