Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec starta kod kuće protiv Trnja, Gaj u prvom kolu gostuje u Lučkom

U organizaciji NK Trnje u restoranu NK Trnje održan plenum klubova III. HNL-središte

  • plenum

    Gordan Šoban, Nikola Marijić i Dragutin Ščapec


U organizaciji NK Trnje u restoranu NK Trnje održan plenum klubova III. HNL-središte, u kojoj će od ove sezone uz krapinski Zagorec igrati i Gaj Mače. Na samom uvodu nazočne je pozdravio glavni tajnik središta Zagreb i povjerenik III. HNL-središte, Damir Stipković, a nakon njega isto to je učinio i Tomislav Profozić, predsjednik NK Trnje. Od gostiju plenumu su prisustvovali instruktor NS Zagreb, Sreten Ćuk i član I. O. Davor Ivić, koji je ujedno direktor petrinjske Mladosti, koja se uz Gaj, Vrapče i Bistru plasirala u III. HNL-središte. Zagorske snage u plenumu predstavljali su disciplinski sudac Gordan Šoban, tajnik Zagorca Mirko Šoštarić, predsjednik Gaja Dragutin Ščapec i tajnik Gaja, Nikola Marijić.

U svom kratkom izlaganju instruktor Ćuk posebno je pozdravio novopridošle klubove. Podsjetio je i na sve uspjehe reprezentacije središte Zagreba, koja je 2017. bila i prvak Europe. Ćuk je zamolio predstavnike klubova da što je prije moguće obave licenciranje trenera, te je najavio obavezni seminar trenera 27. kolovoza.

Nakon toga krenulo se s biranjem predsjednika plenuma. Predložen je direktor Trnja, Jakov Sivrić, a ta je prijedlog jednoglasnom prihvaćen. Novoizabrani predsjednik plenuma u svom je obraćanju istaknuo da će biti predsjednik svih klubova, a ne samo Trnja, te da je otvoren za sve dobre ideje.

Izvješće disciplinskog suca podnio je Gordan Šoban, koji je disciplinski sudac i u NS KZŽ. Prema njegovim riječima polusezona je prošla bez većih incidenata, tek je jedan igrač s pet utakmica zabrane.

Zagorcu broj sedam, Gaju broj petnaest

Slijedio je najzanimljiviji dio plenuma, a to je izvlačenje natjecateljskih brojeva. Tajnik Gaja, Nikola Marijić, tražio je broj devet, no ta molba nije prošla. Predstavnik Dugog Sela tražio je broj 1 iz razloga što će se u ožujku iduće godine u Dugom Selu postavljati umjetna trava, a broj 1 znači i dvije utakmice vani na početku proljetnog dijela. Plenum je tu molbu osvojio, kao i molbu Kurilovca da dobi natjecateljski broj od 1-3, tako su Kurilovčani dobili broj 3. Vinogradar je kao prvak mogao birati broj, a njegov predstavnik je zatražio broj 5. Ostali brojevi dobili su se izvlačenjem iz bubnja, pa je tako Zagorcu pripao broj 7, a Gaju broj 15. Kako brojevi od 1-9 znače domaćinstvo u prvom kolu, Zagorec će tako 24.8. u Krapini dočekati Trnje, dok će Gaj biti gost bivšeg drugoligaša, Lučkog. Međusobno će se Gaj i Zagorec sučeliti 28. ili 29. 9. u Maču, u zagorskom derbiju i derbiju 6. kola.

Sustav natjecanja s pet trećih liga, nastavit će se i u sezoni 2020./2021. Većina čelnika klubova i članova plenuma nisu zadovoljna s pet liga i misle da bi taj sustav trebalo promijeniti.

Predsjednik Vrapča, Tom Kačinari, tražio je već potporu HNS-a. Tako je predložio da HNS svakom klubu III. HNL-središte donira pet Nike lopti za odigravanje utakmica, a isto tako smatra da bi se prvak regije koja je dala amaterskog prvaka Europe trebao bez kvalifikacija plasirati u II. HNL.

III. HNL središte s natjecanjem će početi 24. kolovoza, a trajati će sve do 30. studenog. Sve će se utakmice odigravati vikendom, što je dobra vijest.

 

U prvom kolu 24. i 25. kolovoza sastati će se: ZAGOREC - Trnje, Lučko - GAJ MAČE,

Dugo Selo - Mladost (P), Kurilovec - Ponikve, Vrbovec - HAŠK, Vinogradar - Špansko,

Vrapče - Bistra i Maksimir - Jarun.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook