Prethodni članak
Sljedeći članak

Zmajevci Ivan Bertić i Diana Franke najbolji u Bedekovčini

U prostorijama Općine Bedekovčina održana svečana dodjela priznanja najboljim sportašima, sportskim kolektivima i djelatnicima u sportu ove općine


U organizaciji Sportske zajednice Općine Bedekovčina, kojoj odnedavno na čelu Jakša Arpad, u prostorijama Općine Bedekovčina održana svečana dodjela priznanja najboljim sportašima, sportskim kolektivima i djelatnicima u sportu ove općine. Kao i proteklih godina u glavnoj je ulozi bio kickboxing klub Zmaj, kojem je upravo i Jakša Arpad na čelu, pa ne sumnjamo da će svoj dobar rad prenijeti i na sportsku zajednicu općine, koju je do sada uspješno vodio Mladen Ban.

Najbolji sportaš i sportašica Bedekovčine su članovi Zmaja Ivan Bertić i Diana Franke. Ivan je iza sebe imao impresivnu sezonu. Dvostruki je svjetski prvak, dvostruki osvajač Europskog kup te dvostruki državni prvak. U protekloj je sezoni imao 47 mečeva bez poraza, te je proglašen najboljim natjecateljem u tatami-opcijama za 2018. godinu, na nivou Hrvatskog kickboxing saveza.

Diana Franke je također dvostruka osvajačica Europskog kupa, a uz to je proglašena za najbolju hrvatsku natjecateljicu u kick-lightu (državna je prvakinja u toj disciplini), dok je u zahtjevnoj K-1 disciplini viceprvakinja Hravtske.

Najbolji sportaš u dobi od 14-18 godina je motokrosistaBedekovčine Nikola Hranić, viceprvak Hrvatske u motokrosu i supercrosu, dok je Ana Sovec iz Zmaja najbolja sportašica Bedekovčine u toj dobi. Ana ima srebro i broncu s Europskog kupa, a državna je prvakinja u kicklightu i viceprvakinja u lightcontactu.

Zmajevci su i najbolji sportaši od 10-14 godina. Tako su najperspektivniji sportaši Bedekovčine Stjepan Sedak i Elena Ljubek, koji iza sebe već imaju po dvije medalje s Europskog kupa.

Tri nagrade za Tondach

Tondach je proglašen najboljom seniorskom ekipom. Bedekovčanci su se nakon dužeg niza godina vratili u četvrtu ligu, gdje odlično guraju i trenutno drže deveto mjesto. Nogometaš Tondacha, Marko Mlinarić, proglašen je najboljim sportaše iz ekipnih sportova, rekli bismo sasvim zasluženo, a Tondachu je pripao trofej za fairplay.

Najbolja muška ekipa u kategoriji do 14 godina je ekipa Moto kluba Bedekovčina u sastavu. Jurica Prančić, Karlo Jurinić i Marko Topolovec. Oni su osvojili prvo mjesto u supercrosu u PH, a i pobjednici su kupa.

Ekipa odbojkaškog kluba Bedex najbolja je ekipa do 18 godina, a odbojkašice Bedexa primile su i nagradu za promociju i razvoj ženskog sporta u Bedekovčini. I na kraju, rukometaš Bedekovčine, Patrik Boroš, proglašen je najboljim pojedincem iz ekipnih sportova u dobi od 14-18 godina.

Prigodne zahvalnice za vrhunske domete u sportu i doprinos razvoju sporta u Bedekovčini za 2018. godinu pripale su Roberto Petaju, Antoniju Štefaneku, Aleksandri Brumnjak, Jurici Prančiću, Karlu Juriniću, Marku Topolovcu (svi iz Moto kluba „Bedekovčina“), Zali i Ivanu Stergar, Tomislavu Špirancu iz Udruge motorista „Bedekovčina“, te Kristini Ljubek, Mladenu Hercegu i Davoru Boroš iz Auto kluba „Kebel“.

Dodjeli je prisustvovao i načelnik Općine Bedekovčina, Darko Ban, koji je čestitao na iznimnim uspjesima te najavio potporu svim sportašima u skladu s mogućnostima općine.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook