Prethodni članak
Sljedeći članak

[ČUVANJE TRADICIJE] Muzej 'Staro selo' Kumrovec i u kolovozu nastavlja s prikazom tradicijskih obrta


Muzej 'Staro selo' Kumrovec nastavlja s prikazom tradicijskih obrta u kolovozu.

Tako će u subotu 3. kolovoza Marija Kunović prikazati kako se rade drvene dječje igračke, a Franjo Mišak kako se radi kovačija, a sljedeći dan, u nedjelju 4. kolovoza Ankica Kovač će prikazati kako se radi lončarija, a Ivan Novosel će govoriti i prikazati kožarstvo.

U subotu 10. kolovoza na programu je našivavanje za kojeg je zadužen Oroslovski vez te Drvene pastirske igračke o kojima će govoriti Rudolf Žlender. Nedjelja 11. kolovoza rezervirana je za pletenje košara što će pokazati Ivan Piljek, a Božidar Kovač će prikazati kovačiju.

Događaji se nastavljaju i trećeg i četvrtog vikenda u kolovozu. O kožarstvu će govoriti Ivan Novosel, a Marija Kunićč o drvenim dječjim igračkama u subotu 17. kolovoza,  dok je sljedeći dan, nedjelja 18. kolovoza rezevrirana za prikaz lončarstva što će pokazati Ankica Kovačić, a moći će se vidjeti kako se radi tradicijski nakit i izrada roža od krep papira što će pokazati Ana Čižmek.

U subotu 24. kolovoza tema su tkanje i kovačija. Tako će Barbara Mišak govoriti i prikazivati tkanje, a Franjo Mišak o kovačiji. U nedjelju 26. kolovoza tema su licatari, o čemu će govoriti Božica Jakčić, a o našivavanju će govoriti Oroslavski vez.

U subotu 31. kolovoza će se prikazativati tradicijski nakit i izrada roža od krep papira za što je zadužena Ana Čižmek, dok će o licitarima govoriti i izrađivati ih Božica Jakšić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook