Prethodni članak
Sljedeći članak

Darivano šesnaest najmlađih Klanjčanki i Klanjčana

Uz gradonačelnika, mališane su dočekale i ravnateljica Knjižnice Maja Vukina Bogović te predsjednica Društva “Naša djeca” i ravnateljica Dječjeg vrtića “Kesten” Jelena Bašić


Protekle je srijede gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao u Gradskoj knjižnici za novorođene Klanjčanke i Klanjčanke sa svojim roditeljima. Njih čak 16 rođeno je u prvoj polovici ove godine. Uz gradonačelnika, mališane su dočekale i ravnateljica Knjižnice Maja Vukina Bogović te predsjednica Društva “Naša djeca” i ravnateljica Dječjeg vrtića “Kesten” Jelena Bašić.

Gradonačelnik je, uz iskrene čestitke i najbolje želje, s posebnom radošću obavijestio roditelje da će ova generacija malih Klanjčana sigurno polaziti novi dječji vrtić u Klanjcu čija izgradnja počinje za mjesec dana, a dovršetak se očekuje krajem iduće godine. Naglasio je i da će do kraja godine Grad Klanjec predati svoju prijavu kako bi dobio status “Grada – prijatelja djece” jer se uistinu trudi ulagati za dobrobit svojih najmlađih sugrađana pa je tako drugi grad u Hrvatskoj po izdvajanju proračunskih sredstava za predškolski odgoj prema broju svojih stanovnika te osmi po izdvajanju za obrazovanje.

Predsjednica Društva “Naša djeca” Klanjec Jelena Bašić, uz čestitke u ime DND-a, roditeljima je uručila poklon paket s dječjim potrepštinama, dok je ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović obradovala roditelje trogodišnjim besplatnim članstvom u knjižnici te ih pozvala da ga koriste i za sebe i za svoje mališane kako bi od prvih dana razvijali ljubav prema knjigama i čitanju.Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 2.000 kuna za prvo dijete, 3.000 kuna za drugo, 4.000 kuna za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna. U prvoj polovici 2019. godine rođeni su Borna Bišćan, Mia Šoštar, Dora Leš, Eva Gorup, Filip Petrišić, Jana Gorup, Leona Hrdelja, Rita Petrišić, Dorian Somek, , Matej Leš, Tia Poslek, Sara Križančić, Mia Fištrić, Mateo Golubić, Tea Leskovar i Dora Harapin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook