Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Održana 30. smotra folklora KZŽ! Evo kome su pripale nagrade


Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije organizirala je prekjučer  30. smotru folklora krapinsko-zagorske županije, koja je održana u Domu kulture u  Mariji Bistrici.

Nastupilo je sedam KUD-ova sa ukupno osam koreografija. KUD ''Sveti Križ Začretje'' izveo je koreografije ''Posavina'' i ''Zagorje'', dok su se preostala društva predstavila sa po jednom koreografijom.

KUD ''Horvatska'' Velika Horvatska i KUD ''Ljudevit Gaj'' Mače izveli su ''Međimurje'', KUD ''Belec'' i KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica  ''Zagorje'',  KUD ''Laz'' ''Bizovac'', a KUD ''Golubovec'' ''Slavoniju''. Na kraju smotre domaćinima KUD-u ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica zahvalio je predsjendik ZAKUU KZŽ-e Boris Roman Blažinić, a smotru je pratila i zamjenica župna Jasna Petek. Oni su podijelili i zahvalnice predstavnicima svih KUD-ova sudionika, kao i njihovi voditeljima.

Također, smotru je pratilo i tročlano povjerenstvo, koje je nakon svih nastupa održalo i okrugli stol sa predstavnicima KUD-ova, te priopćilo svoju odluku o nagradama. Tako je KUD ''Sveti Križ Začretje'' dobo nagradu za proizvedu koreografije ''Zagorje'',  KUD ''Belec'' nagrađen je u kategoriji zagorskog folklora, također za koreografiju ''Zagorje'', dok je KUD ''Ljudevit Gaj'' Mače dobio nagradu u kategoriji izvan zagorskog folklora za koreografiju ''Međimurje''. U povjerenstvu su bili Tvrtko Zebec, Tomislav Habulin i Josip Forjan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook