Prethodni članak
Sljedeći članak

Gran Fondo ROONDA vraća se u Stubake, stižu biciklisti iz nekoliko zemalja


Biciklistički entuzijasti iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Mađarske, Austrije i šire počinju odbrojavanje do jednog od najiščekivanijih događaja u kalendaru – rekreativne biciklističke utrke Gran Fondo ROONDA.

Ovaj prestižni događaj održat će se 12. svibnja 2024. godine, sa startom i ciljem u idiličnom ambijentu parka Maksimilijana Vrhovca u Stubičkim Toplicama.

Početak utrke je u 10:45 sati, a prvim biciklistima i vodećim grupama predviđa se dolazak na cilj oko 13:15 sati.

Gran Fondo ROONDA postao je sinonim za kvalitetu i druženje u biciklističkim krugovima, a svojom rastućom popularnošću dokazuje da je sport bez granica.

Stubičke Toplice, s prekrasnim zelenim oazama i živopisnom atmosferom, idealno su mjesto za ovu međunarodnu sportsku manifestaciju koja slavi biciklizam i tjelesnu aktivnost.

Sa više od 300 natjecatelja, utrka obećava ne samo sportsko nadmetanje nego i priliku za stvaranje novih prijateljstava u predivnom okruženju Krapinsko - zagorske županije.

Ruta utrke, dugačka nešto više od 100 km, vodi kroz očaravajuće pejzaže i izazove koji će testirati izdržljivost i vještine biciklista svih razina.

Gran Fondo ROONDA više je od utrke; to je festival biciklističke kulture i sportskog duha. Sudionici imaju jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava, učenje i stvaranje novih bicikloprijateljstva. Ove godine utrka se podudara s međunarodnim danom tjelesne aktivnosti 10. svibnja, te stoga pozivamo sve da se pridruže ovom vikendu sporta i zdravlja. Dan prije glavne utrke, u subotu, organiziramo virtualnu utrku na biciklističkim trenažerima za najmlađe sportaše.

Stanovnike Zagorja i sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje u prometu tijekom nedjelje, jer na pojedinim dionicama može doći do kratkotrajnih zadržavanja uslijed prolaska biciklista. No, ovaj dan kretanja idealna je prilika da ostavite automobil kod kuće i pridružite se bodrenju uz stazu, šaljući nam fotografije iz predivnog zelenog Zagorja, pozivaju organizatori.

Gran Fondo ROONDA je manifestacija koja obećava uzbudljiv i nezaboravan vikend, bilo da se natječete ili podržavate kao navijač. Pridružite nam se i stvorite prekrasne uspomene koje će se pamtiti godinama.

U susret nedjeljnoj biciklističkoj utrci Gran Fondo ROONDA, Stubaki postaju centar mladosti i sporta. U subotu, dan prije glavnog događaja, park Maksimiljana Vrhovca postat će poprište posebnog izdanja natjecanja – virtualne utrke za osnovnoškolsku djecu od 3. do 8. razreda.

Ova uzbudljiva predutrka održat će se na profesionalnim cestovnim biciklima, kakvi se koriste u glavnoj utrci, pružajući mladim sudionicima pravi osjećaj natjecanja. Sudjelovanje je besplatno i svako dijete koje sudjeluje bit će nagrađeno, ne samo aplauzom i bodrenjem, već i nagradama. Također, osigurana je okrepa i mnogo zabave u duhu sportskog druženja.

Prijave su jednostavne i mogu se obaviti na licu mjesta ili unaprijed, kontaktiranjem organizatora putem emaila na [email protected].

Ovo je prilika za naše najmlađe da se okušaju u biciklističkom sportu, steknu nova prijateljstva i postanu dio ovog sportskog vikenda.

Za više informacija i pojedinosti o registraciji posjetite

https://www.utrka.com/utrke/granfondoroonda/2024/info/

ili

https://stubaki-outdoor.com/

Za dodatna pitanja slobodno kontaktirajte organizatora putem maila:

[email protected]

Organizatori utrke:

Turistička zajednica Krapinsko - zagorske županije

Općina Stubičke Toplice

TZO Stubičke Toplice

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook