Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvođač radova uveden u posao, kreću radovi na Industrijskoj cesti

Kako su nam potvrdili iz Hrvatskih cesta, započeli su pripremni radovi za sanaciju jedne od najkritičnijih prometnica na području Zaboka, ali i županije


Iako je ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji Industrijske ceste u Zaboku, tvrtkom Zagorje gradnja potpisan početkom svibnja, iz Hrvatskih cesta smo tek ovih dana dobili informaciju kako bi kroz desetak dana trebali početi konkretni radovi. Jedan od razloga što se na njih čekalo relativno dugo od izbora izvođača jest, među ostalim, i činjenica da su bile uložene žalbe na uslugu stručnog nadzora, no svi su problemi sada riješeni. Kako nam je potvrdila Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, izvođač radova je 1. kolovoza uveden u posao.

– Trenutno se rade pripreme u smislu mobilizacije, organizacije gradilišta, geodetskog snimanja terena i sl. Isto tako, izvođač trenutno provodi aktivnosti vezane uz ishođenje potrebnih dozvola koje su mu nužne za neometano i sigurno izvođenje radova, kao sto su, recimo, izrada i suglasnosti na elaborate privremene prometne regulacije i sl. Sami radovi započeti će nakon toga, odnosno očekivano tijekom rujna – istaknula je Pajić. Podsjetimo, ocijenjena vrijednost radova je, 31, 5 milijuna kuna, a rok za njihov dovršetak je 18 mjeseci, odnosno godina i pol. Na predmetnoj dionici predviđa se izgradnja pet kružnih raskrižja. Lokacije kružnih raskrižja odabrana su prema lokacijama na kojima se nalaze postojeći priključci te na pozicijama na kojima su predviđeni budući priključci za platoe industrijske zone Zabok, a sve prema Prostorno planskoj dokumentaciji grada Zaboka.

Kružni će se tokovi tako graditi u neposrednoj blizini Tifona, na poziciji gdje je trenutno priključak za 'Trgocentar', na mjestu postojećeg priključka za Autobusni kolodvor u ulici Josipa Broza Tita, na mjestu postojećeg priključka za centar Zaboka (Ulica 103. brigade) te na postojećem ulazu u grad Zabok (lijevi priključak dio je postojeće ceste, a desni prelazi preko rijeke Krapinice i predviđen je za buduće širenje zone).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook