Prethodni članak
Sljedeći članak

KUD Lobor sudjelovao na međunarodnom festivalu u Ohridu

Pred mnogobrojnom publikom i turistima predstavili su se koreografijom "Igrajte nam mužikaši, pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja


OHRID -Folklorna i tamburaška sekcija KUD -a Lobor je sudjelovala na Međunarodnom folklornom festivalu "Ohrid sun" u Ohridu od 15. do 18. kolovoza. Festival je započeo mimohodom po rivi Ohridskog jezera do središta grada gdje se održao program. Pred mnogobrojnom publikom i turistima predstavili su našu domovinu koreografijom "Igrajte nam mužikaši, pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja.- Sretni smo što smo uspješno predstavili našu domovinu na ovom festivalu, koji je obilovao različitostima i bogatstvom kulturne baštine zemalja iz gotovo cijele Europe. Bilo je lijepo vidjeti i upoznati folkloraše iz Poljske, Estonije, Rumunjske, Bugarske, Češke, Slovačke te naše susjede iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Publika je odlično reagirala na naš nastup i nagradila nas velikim pljeskom, ovacijama i čestitkama za veselu i dinamičnu koreografiju iako većina nije razumjela jezik. Osim nas, od hrvatskih kulturno – umjetničkih društava nastupili su i KUD Kašina i KUD Mala Subotica iz Međimurja. Razmijenili smo kontakte za buduću zajedničku suradnju – istaknula je predsjednica KUD-a Lobor Suzana Matejaš.

Loborci su imali vremena i razgled kulturnih znamenitosti. - Posjetili smo najznačajnije povijesne i kulturne znamenitosti grada Ohrida u organizaciji domaćina Ansambla Makedonka. Posebno nas je dojmio posjet otoku Svetog Nauma i izvoru rijeke Crnog Drima koji se ulijeva u Ohridsko jezero, protiče kroz njega i ističe u gradu Strugi – rekla je Matejaš te dodala kako su ovo putovanje realizirali uz pomoć sredstava Ministarstva kulture, Općine Lobor i sponzora te se svima ovim putem zahvaljuju na podršci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook