Prethodni članak
Sljedeći članak

Kulturni, sportski i glazbeni sadržaji na tradicionalnom Janinu u Loboru

U petak, 26. srpnja na sam blagdan sv. Ane od 10,30 sati održava se mimohod loborskih udruga, u 11 sati bit će svečana sveta misa povodom župne zaštitnice, a u 13 svečana sjednica Općinskog vijeća općine Lobor.


Od 20. do 28. srpnja održava se Janine, kulturno – zabavna i športska manifestacija kojom Loborci obilježavaju Dan općine i Župe sv. Ane. Obilježavanje počinje u subotu 20. srpnja nogometnim turnirom mjesnih odbora u Cukovcu u organizaciji NK Lobor. Dječji dan sa zanimljivim radionicama za djecu, sportska natjecanja, druženje, igre, predstave i druženje s drugim udrugama na rasporedu je u srijedu 24. srpnja od 17 sati, a organiziraju ga Udruga Sveta Ana i loborske udruge u Lovačkom domu.

U četvrtak, 25. srpnja od 19 sati održava se Susret amaterskih kazališta – FAKL u Društvenom domu Lobor. Od 20 sati pod šatorom svira AZ live band od 20 sati, a u 22 sata koncert će održati jedan od najpopularnijih  pjevača zabavne glazbe Dražen Zečić. U petak, 26. srpnja na sam blagdan sv. Ane  od 10,30 sati održava se mimohod loborskih udruga, u 11 sati bit će svečana sveta misa povodom župne zaštitnice, a u 13 svečana sjednica Općinskog vijeća općine Lobor. Od 19 sati održat će se Večer foklora i susret KUD-ova u organizaciji KUD-a Lobor. Svoju prezentaciju imat će u Udruga vinara i vinogradara Kliet te Udruga žena od 9 do 18 sati. Grupa Fiškali zabavljat će publiku pod šatorom od 20 sati, a Klapa Maslina svoj nastup na loborskoj pozornici počinje u 22 sata.

 U subotu, 27. srpnja od 15 do 19 sati svoj program imaju Loborske mažoretkinje koje pripremaju smotru mažoretkinja. Od 14 sati Športsko – ribolovno društvo 'Pastrva' Lobor organizira 5. Memorijal 'Vladimir Sokolić' 2019. na bajerima Markušbrijeg. Program će imati i Loborsko ekološko društvo. U loborskom društvenom domu održat će predavanja na temu Bioraznolikost travnjaka na Ivanščici, predavač Dubravko Šincek, ADIP – Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske i Velika tajlanska avantura, predavač prof.dr.sc.prim. Darko Ropac. Dežurni bend u subotu bit će Fiškali. U nedjelju, 28. srpnja od 9 do 18 sati  program priprema Udruga žena, od 17 sati pod šatorom održava se revija zagorskih sastava. U 18 sati Viteško društvo Svetog križa prezentirat će pucanje iz kubura, a od 22 sata publiku će zabavljati Pirati.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook