Prethodni članak
Sljedeći članak

Liječnici i medicinske sestre najavili štrajk


Sastanak vladajućih i sindikata zdravstva o povišicama nije završio dogovorom, već su daljnji pregovori najavljeni za petak.Iz sindikata zdravstva poručili da ako 15. rujna ne bude dogovora da idu u štrajk, piše portal vijesti.hr

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je prije početka pregovora sa sindikatima u Ministarstvu zdravstva kako će se razgovarati na konstruktivan način vezano za traženje sindikata oko povećanja plaća od sedam posto.Marić i je prije sastanka rekao da danas ne očekuje ključne zaključci, a nakon sastanka rekao je da nisu govorili o brojkama, već načelno, prenosi vijesti.hr.

Iz sindikata zdravstva traže i potporu građana, a kažu da će biti kaos.

Sindikati planiraju štrajk. - Moramo se organizirati, a građanima poručujem da očekuju veće liste čekanja -  rekla je nakon sastanka Ankica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara.

Da će se sve srediti do zadnjeg dana listopada te da će zdravstveni djelatnici dobiti u konačnici veće plaće vjeruje ministar zdravstva Milan Kujundžić. Sindikatima se zahvalio na strpljenju i razumijevanju.

Pregovarački odbori Vlade i zdravstvenih sindikata sastali su se jutros u Ministarstvu zdravstva kako bi počeli pregovore o povećanju plaća u zdravstvu, nakon što Vlada nije prihvatila povećanje koje je bilo dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora u srpnju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook