Prethodni članak
Sljedeći članak

NAŠE JURJEVO Osnovna škola Đurmanec priredbom proslavila svoj Dan


Općina Đurmanec u utorak je proslavila Dan općine i Dan župe, a osim njih, svoj je dan proslavila i Osnovna škola Đurmanec.

Povodom toga, u školi je bila organizirana priredba na kojoj su sudjelovala djeca iz osnovne škole te djeca iz Dječjeg vrtića Đurmanec.

-  S obzirom da imamo i tri područne škole, sva su djeca ovdje u matičnoj školi da bismo imali zajedničku priredbu za sve njih  - rekao je ravnatelj Krešimir Kralj dodavši kako je škola, osim što sudjeluje u aktivnostima povodom Dana općine, aktivni sudionik i svih ostalih događanja i manifestacija na području općine.

- Jako dobro surađujemo sa svim ostalim institucijama i udrugama, aktivni smo članovi naše zajednice. Uvijek se trudimo biti dio društvenih događanja, ali i ostale uključiti u događanja koja se održavaju u organizaciji naše škole - zaključio je ravnatelj Kralj.

U obilježavanju su sudjelovala i vrtićka djeca i to sa posebnim nastupom. Kako je rekla ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec, svoj su nastup pripremili u skladu sa starim običajima, te su izveli tradicionalnu recitaciju i kolo "Došo Sveti Jura". U nastupu su sudjelovala djeca iz najstarije predškolske skupine Lastavice, njih 26.

Obilježavanju Dana škole prisustvovao je i načelnik Damir Belošević koji se pritom osvrnuo i na neke odrađene projekte, ali i one planirane.

- Kako bi osigurali za svakom mališana mjesto u vrtiću, a s obzirom na nedostatak kapaciteta našeg vrtića, u tijeku je priprema natječajne dokumentacije za odabir izvođača radova na izgradnji novog paviljona Dječjeg vrtića, čija će se izgradnja sufinancirati jednim dijelom iz NPOO-a preko Ministarstva znanosti i obrazovanja - najavio je načelnik Belošević te dodao kako Općina od ove godine sufinancira i produženi boravak djece u Osnovnoj školi.

Dodao je kako je zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti i NPOO-a, cjelovito obnovljena Područna škola u Putkovcu od strane osnivača Krapinsko-zagorske županije, a vrijednost projekta iznosila je milijun eura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook