Prethodni članak
Sljedeći članak

[ODLIČNO ORGANIZIRAN TURNIR] Slavlje momčadi GT Ro-si u Grabrovcu


Nakon 12 godina ponovno se aktivirao mini nogometni turnir u Grabrovcu, koji je ove godine na blagdan Velike Gospe okupio čak 24 momčadi, čime se malo koji turnir u Hrvatskom zagorju može podičiti. Dečki iz novoosnovane sportske udruge Grabrovčani, koju predvodi profesor Danijel Pevec, svojski su se potrudili da svi iz Grabrovca odu zadovoljni i puni lijepih dojmova. Oko igrališta u Grabrovcu okupilo se tisuću gledatelja i igrača pa je ovo je bio pravi mali praznik sporta i nogometa.

Najviše uspjeha imala je momčad iz Svetog Križa Začretja, GT Ro-si (Mihael Šoštarić, Filip Pernjek, Jurica Hanžek, Leon Prelčec, Leonardo Šoštarić, Karlo Gregurić), koja je u uzbudljivom finalu s 3:2 pobijedila domaću momčad Brid (Dino Čuček, Dino Hrastinski, Martin Bajs, Toni Tkalec i David Veseljak). GT Ro-si poveo je preko Pernjeka, da bi stvari na početak vratio Čuček. Kako je regularni dio završio rezultatom 1:1, krenulo se s izvođenjem penala, s gola na gol. Tu je Čuček u prvom pokušaju nesretno pogodio vratnicu, dok je Pernjek bio precizan za GT Ro-si. Nakon toga precizni su bili Tkalec i Hanžek, a kada je Bajs promašio penal, slavlje momčadi GT Ro-si moglo je početi.

Utakmica za treće mjesto nije se odigrala, već su momčadi City project i Marke i Janke pucali penale. Tu je više sreće imao City project koji je slavio rezultatom 2:1.

Najboljim igračem turnira proglašen je Martin Bajs iz momčadi Brid, dok je s pet golova najbolji strijelac Karlo Gregurić iz pobjedničke momčadi GT Ro-si.

Domaćin "podebljao" nagrade

Najboljim pojedincima i momčadima u društvu Danijela Peveca, dijelio je gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek. I tu su domaćini pokazali svoju velikodušnost. Za tri prvoplasirane momčadi povećali su novčane nagrade za 500 kuna, a taj je potez prihvaćen s oduševljenjem. Tako je prvoplasirana momčad umjesto 2.000 kuna, dobila 2.500 kuna, drugoplasirana 1.500 kuna, a trečeplasirana 1.000 kuna. Potez je to za svako pohvalu, a sigurni smo da će se odraziti i na odaziv momčadi slijedeće godine.

- Prezadovoljni smo. Odaziv je bio sjajan. Grabrovcem je procirkuliralo oko tisuću ljudi. Srce mi je puno. Konačno smo nešto napravili u Grabrovcu. Pokazali smo da možemo organizirati dobar turnir i lijepo druženje ljudi. Bilo je momčadi iz svih dijelova Zagorja, što me posebno veseli. Možda dogodine organiziramo i turnir u "basketu", a ovaj turnir iz godine u godinu ćemo dizati na viš nivo - riječi su Danijela Peveca, nakon turnira.

Rezultati:

Četvrtfinale: City project - 0,8 1:0, Veterani Grabrovec - Brid 0:2, Janke i Marke - Gemištacija 2:1, GT Ro-si - '98 1:0.

Polufinale: Brid - City project 2:1, Janke i Marke - GT Ro-si 4:5 p (2:2)

Za 3. mjesto: City project - Janke i Mark 2:1 p

Finale: GT Ro-si - Brid 3:2 p (1:1).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook