Prethodni članak
Sljedeći članak

Odobrena sredstva zlatarskim udrugama


Grad Zlatar objavio je rezultate javnog poziva za financiranje aktivnosti udruga u ovoj godini. Sredstva su raspoređena programima i projektima udruga u tri prioritetna područja. Što se tiče sporta i rekreacije, NK Oštrc Zlatar dobio je 17 tisuća eura, NK Mladost Belec 14 tisuća eura, pet tisuća SD Lastavica, 4.000 ŠTK-u Zlatar, 3.500 ŠRD-u Pastrva, po 2.000 HPD-ima Belecgrad i Oštrc, 1.500 Taekwando klubu Puntar i 1.000 eura Moto klubu Wild Riders Goldtown.

U području razvoja civilnog društva po 4.400 eura iz gradskog proračuna dobit će KPD Zlatarjeve, KUD Belec i DND Zlatar, 3.500 Udruga osoba s invaliditetom KZŽ, po 2.750 Gljivarsko društvo „Medenka” i Udruga žena u Zlataru, 2.500 Belečke mažoretkinje, 1.800 Udruga umirovljenika Zlatar, po 700 eura Udruga Sv. Ana i Mačanske mažoretkinje, po 500 Udruga Kućna pomoć i Stočarska udruga „Strojni prsten”, 400 eura odobreno je Udruzi „Zlatarska paleta”, po 250 Udruzi slijepih KZŽ i Kajkaviani te 200 eura Društvu osoba oštećena slha Krapina.

U području zaštite prava i interesa branitelja odobrene su dvije potpore po 250 eura, i to Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a KZŽ i Udruzi hrvatskih vojnih invalida Doovinskog rata Zlatar. Potpisivanje ugovora između Grada i udruga održat će se u roku 30 dana od donošenja odluku, odnosno do 3. lipnja, do kada su korisnici dužni u Jedinstveni upravni odjel dostavitipotvrdu Porezne uprave o nepostojanju duga, Izjavu o nepostojanju dvostrukog financiranja te Uvjerenje o nekažnjavanju za pravnu osobu, odnosno osobu ovlaštenu za zastupanje. Osim osobno, dokumentaciju je moguće dostaviti i e-mailom na adresu:[email protected]

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook